Menu

Cart

TREE HOTEL Живот с птиците съвършеното луксозно уединение

TREE HOTEL Живот с птиците съвършеното луксозно уединение TREE HOTEL Живот с птиците съвършеното луксозно уединение

TREE HOTEL

Живот с птиците съвършеното луксозно уединение

 

Ако Ви привлича идеята да живеете с птиците, но обелените колене и позеленелите дрехи не са вашият стил, то TREE HOTEL, е за вас. Намира се в горите на Harads, малък град на брега на река Lule в Швеция, на 60км. южно от Полярния кръг. Стаите са разположени в короните на дърветата, но са леснодостъпни по стъпала или рампи и могат по-скоро да бъдат причислени към елегантните дизайнерски хотели, отколкото към навяващите хипи асоциации хижи.

Много хотели по света предлагат на гостите си възможността да се доближат до природата, но само този, в горите на Шведска Лапландия, им позволява да изчезнат в нея казва Clare MacCarthy, автор на статия във Financial Times, посветена на TREE HOTEL.

 

TREE HOTEL 1

TREE HOTEL 2

TREE HOTEL 3

TREE HOTEL 4

TREE HOTEL 5

 

Всеки модул на хотела може да поеме  до 4-ма гости и е с уникална архитектура, проектиран от различен архитект. Mirrorcube (Огледалния куб) е един от 4-те завършени модула на TREE HOTEL. Окачен е на 4 метра над земята и впечатлява със способността си напълно да изчезва заради фасадата си от огледални повърхности, които постоянно променят отраженията на движещата се природа наоколо. Интериорът е в елегантен скандинавски стил с много светлина от 7-те прозореца. Размерите на помещението 4/4/4 метра побират двойно легло, няколко фотьойла, кухненски бокс, отделна тоалетна и тераса на покрива. Къщичките имат лъчисто подово отопление и природосъобразни тоалетни на принципа на изгаряне или замразяване.

Другите готови модели къщи на дървета включват The Cabine (Кабината), The Nest (Гнездото) - цилиндър, покрит с мрежа от клони, и The Cone (Шишарката). През октомври се очаква да бъдат готови още две: UFO - с форма на летяща чиния, и A Room Whit a View  (Стая с изглед).

Хотелът е продукт на въображението на семейството Брита и Кент Линдвал. Идеята се появява, след като започват да дават под наем къща на дърво, построена като част от декорите на документален филм. Тогава те решават "да създадат удобен хотел с добър дизайн, който позволява на посетителите да живеят в хармония с природата, сред дърветата". Тава луксозно бягство от ежедневието ще ви струва около 555$ за двама в огледалната къща.

Последно променена вВторник, 09 Юни 2015 14:20

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.