Menu

Cart

ISH 2011 Изложение за баня, строителни материали, енергия, климатизация

ISH 2011 Изложение за баня, строителни материали, енергия, климатизация ISH 2011 Изложение за баня, строителни материали, енергия, климатизация

ISH 2011

Изложение за баня, строителни материали, енергия, климатизация и ВЕИ

 

Най-голямото в света изложение за баня, строителни материали, енергия, климатизация и ВЕИ обедини бизнеса с кампанията Синя отговорност.

Пестенето на вода е една от големите световни грижи. ISH 2011 се провежда на всеки две години в панаирния град Франкфурт, технологиите за пестене на вода бяха фокус за почти всички над 2300 изложители. Кампанията Синя отговорност, организирана за втори път от Федерацията на германските производители на техника и оборудване, обедини изложителите  на ISH около обща кауза - пестенето на вода.

 

Представени бяха изделия и технологии, които постигат значителни икономии или пък рециклират водата така, че вече употребена, да стане пригодна за обслужване на няколко дейности от живота на дома. Ярък белег за приобщеност към синята кауза бяха и самите щандови композиции. Освен че изложителите бяха поставили на видни места отличителни знаци на кампанията, на повечето си експозиции почти не можеше да се види течаща вода. Водните каскади и ефектни инсталации, които доскоро бяха основен дизайнерски трик за привличане на посетители, тази година бяха заменени с мащабни 3D анимации и дигитални визуализации, които също толкова зрелищно представяха новите функции на продуктите. Водата в повечето случаи старателно се контролира от иновационата електроника на смесителите и от прецизните сензори на каскадните съоръжения.

 

 

 

Повечето брандове в областта на технологиите представиха оборудване, което се контролира със сензорни бутони с дигитални табла или ултра тънки дисплеи, монтирани на произволно място в стената или в корпуса на оборудването.

Смесителните батерии, термостатите, душовете вече се управляват със сензори, които само с едно докосване пускат и спират водата, увеличават или намаляват нейния дебит или правят струята топла до градуси по избор. Най-завършена визия за дигитална баня на бъдещето предложи лидерът в банския сектор Ideal Standard с платформата Evolution, която получи приза Design Plus.

В сектора на JADO, авангардната марка на фирмата, нагледно бяха показани дигиталните устройства, които контролират водата в банята. Душет, умивалникът, ваната се управляват от дистанция и от дисплея на мобилния телефон. Evolution предлага опцииза лесно и бързо индивидуиализиране на водната струя като температура и сила, технология, която не само пести време, но е и много икономична откъм разходи, особено за вода. Интерфейса на дигиталния панел е изключително опростен и лесен за управление и е с красив външен вид. По мнението на Ахилм Пол, един от дизайнерите на Artefact, автори на системата Evolution, именно дигиталната интелигентност е ключът към банята на бъдещето.

Все по-високотехнологично развитие бележат и тоалетните. Те също са с електроника, многофункционални, удобни, чисти и на един бутон от интелигентността. По мнение на наблюдатели силен тласък за технологизирането на WC-то дава появата на японския лидерТОТО, който вече за втори път се представя на ISH. Брандът е изключително популярен с тоалетните чинии, които се самопочистват, ароматизират, с подгряваща се седалка, а струята на бидето, освен че хигиенизира, може да направи и хидромасаж. Една такава тоалетна чиния струва 10 000 долара и изключително успешно се продава на руския пазар, твърди българина Асен Радковски, мениджър на ТОТО за Русия.

Последно променена вВторник, 09 Юни 2015 19:16

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.