Menu

Cart

Декоративни аксесоари, за да стане вашата камина произведение на изкуството

Декоративни аксесоари за да стане вашата камина произведение на изкуството Декоративни аксесоари за да стане вашата камина произведение на изкуството

Декоративни аксесоари за да стане вашата камина произведение на изкуството

 

Дори и най-обикновената камина може да стане произведение на изкуството, стига да имате желание и малко въображение. Готовите камини са с универсален външен вид, за да се впишат лесно във всеки интериор. И няма нищо по-лесно от това да се декорират.

 

  • Най-лесният начин е, като добавите облицовка, декоративни елементи и подходящи аксесоари. Стената, на която е разположена камината, може да боядисате само в един ярък цвят, за да се превърне в идеен център на помещението. Или пък да я облицовате с мозайка.
  • Над самата камина може да поставите огледало за визуално разширяване на пространството или картини и фотографии в оригинални рамки. Не пренебрегвайте дребните предмети, които ще оформят характерното излъчване на камината – вази, кутии за бижута и грамофонни плочи за ретро вкус, мидени черупки и раковини за създаване на лятно настроение в хладните месеци.
  • Камината има способността да оформя пространството и да задава „ритъма” на жилището. Ако подредите вещите строго симетрично, ще получите по-класически вид. И обратно – ако ги разхвърляте небрежно, общото впечатление ще е по-артистично. За съвременния стил и за стила кънтри е характерно асиметричното оформление на камината и зоните около нея.
  • Съвременните камини като цяло изглеждат доста семпло, използват се предимно прави линии, без дърворезби и други елементи. Имайте предвид, че черният и сивият цвят при камините се асоциират с хай-тек стила, който вече не е на мода.

 

За да постигнете така актуалното в момента винтидж излъчване, на помощ идват аксесоарите. Кой са най-предпочитаните и същевременно най-функционалните сред тях.

 

Стойка или кошница за дърва

Те са един от най-привлекателните декоративни аксесоари за камината. Основното им предназначение е съхраняването на дървата, но в същото време ще подчертаят добрия вкус и чувството ви за стил и ще придават характерен облик на помещението. Стойките или кошниците обикновено са изработени от метал – месинг, мед, неръждаема стомана, бронз. Практични, оригинални и красиви, те са истинско произведение на изкуството в дома ви.

 

Стойка или кошница за дърва

 

Решетка

Често камината решетка напомня на пиедестал. Това е детайл със специална структура, който улеснява изгарянето на дървата. С негова помощ се осигурява постъпването на нужното количество кислород в огъня, което спомага за равномерното горене. Подберете решетката така, че да подсказва за вашия вкус и да пасва на общия интериор на помещението с камината.

 

kamini i kotli

 

Прибори за камина

Обикновено включват лопата, щипка за дърва и за дървени въглища, четка. Освен че са практични, играят и естетическа роля и внасят нотки на загадъчност и неповторимост, а някои са специално изработени, за да придават средновековен полъх в жилището ви.

 

Текст: Списание Идеален дом октомври 2012

Силвия Петрова

Последно променена вСъбота, 23 Декември 2017 10:54

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.