Архитектура

TREE HOTEL Живот с птиците съвършеното луксозно уединение

TREE HOTEL Живот с птиците съвършеното луксозно уединение

 

TREE HOTEL 1

TREE HOTEL 2

TREE HOTEL 3

TREE HOTEL 4

TREE HOTEL 5

 

Всеки модул на хотела може да поеме  до 4-ма гости и е с уникална архитектура, проектиран от различен архитект. Mirrorcube (Огледалния куб) е един от 4-те завършени модула на TREE HOTEL. Окачен е на 4 метра над земята и впечатлява със способността си напълно да изчезва заради фасадата си от огледални повърхности, които постоянно променят отраженията на движещата се природа наоколо. Интериорът е в елегантен скандинавски стил с много светлина от 7-те прозореца. Размерите на помещението 4/4/4 метра побират двойно легло, няколко фотьойла, кухненски бокс, отделна тоалетна и тераса на покрива. Къщичките имат лъчисто подово отопление и природосъобразни тоалетни на принципа на изгаряне или замразяване.

Другите готови модели къщи на дървета включват The Cabine (Кабината), The Nest (Гнездото) – цилиндър, покрит с мрежа от клони, и The Cone (Шишарката). През октомври се очаква да бъдат готови още две: UFO – с форма на летяща чиния, и A Room Whit a View  (Стая с изглед).

Хотелът е продукт на въображението на семейството Брита и Кент Линдвал. Идеята се появява, след като започват да дават под наем къща на дърво, построена като част от декорите на документален филм. Тогава те решават „да създадат удобен хотел с добър дизайн, който позволява на посетителите да живеят в хармония с природата, сред дърветата“. Тава луксозно бягство от ежедневието ще ви струва около 555$ за двама в огледалната къща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *