Архитектура

VILLA MIODULA Къща дворец от дърво в планината

VILLA MIODULA Къща дворец от дърво в планината

 

Тази къща се намира в Полша, в прегръдките на красивите планини Татри (планински масив в Западните Карпати), наподобява изумителен дървен замък, в който може би живее някой горски бог или пък дух?!

 

VILLA MIODULA 1

VILLA MIODULA 2

 

Сградата е построена изцяло от естествено дърво, което преобладава и в интериорното решение. Трудно може да се определи еднозначно стила на изпълнение както на екстериора, така и на интериора – някаква магическа смесица от класика, средновековие и съвременни модерни детайли.

 

VILLA MIODULA 3

VILLA MIODULA 4

VILLA MIODULA 5

VILLA MIODULA 6

VILLA MIODULA 7

 

В къщата може да видите как съвсем приятелски си партнират старомодна готварска печка и модерна камина, баня в съвременен минимализъм и натурални дървени греди от смърч. Уют и много светлина, непринудена и топла атмосфера са най-отличавщи белези на дома.

Всички мебели са или изработени по поръчка, или реставрирани закупени на търг антики, дърворезби които украсяват интериора, са дело на местни майстори.

 

Всъщност, този красив дървен замък е луксозна къща за гости с наименование Miodula и всеки, който би желал да усети атмосферата на къщата и планината, може да го направи, ако има възможност и път към Полша.

 

Когато собствениците построяват своята мечта за една различна къща, установяват, че тя е твърде голяма само за тях и затова решават да споделят невероятната природа и уюта на своя дом с всички, които като тях ценят красотата и дружелюбието на планината.

 

Текст: Благодарение на Жилища.

Повече информация: за Вила Miodula.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *