Баня - полезни съвети!

6 неща, които трябва да знаем при избора на душ кабина от ABSTUDIO

6 неща, които трябва да знаем при избора на душ кабина от ABSTUDIO

 

Решението е взето, но как да се ориентираме в морето от магазини, които предлагат различни по форма, размери и цени душ кабини?! В следващите изречения ще се опитаме да дадем основни насоки при избора на душ кабина, защото това е дългосрочна инвестиция.

 

ФОРМАТА

Душ кабините се произвеждат в разнообразни форми: правоъгълна, овална, петоъгълна. Разбира се, трябва да се съобразите с размерите на вашата баня, за да прецените коя душ кабина ще е подходяща. Друг важен параметър е комфортът вътре в самата душ кабина или т.нар. душ бокс. И най-едрият член на семейството трябва да се чувства удобно и да не се блъска в стените на кабината.

Най-голямо пространство в кабината предоставят правоъгълните форми, но ако банята е с малки размери трябва да се консултирате със специалисти, които да ви изготвят проект.

abstudio съветват да се насочите към петоъгълна душ-кабина, душ-кабина с плъзгащи или сгъващи се като „хармоника” стени. Във всеки случай, най-доброто решение ще получите, ако се обърнете към консултанти, които да ви изготвят проект съобразен с даденостите на вашата баня.

 

РАЗМЕРИТЕ

Размерите на душ кабините варират според размерите на баните и пространството, което могат да заемат в тях. Душ кабините се произвеждат в стандартни размери като 90/90см, 90/80см, 100/100см , 110/90см и др. Ако обаче имате нужда от нестандартни размери, то може да ви бъде изработена душ кабина по поръчка. Ние съветват винаги да се консултирате със специалист при избора на размери за кабина, за да извлечете максималното от пространството в банята си. При закупуване на душ кабина по поръчка, професионалният подход за изработка включва взимане на размери на място и лично от специалист на фирмата, за да се гарантира перфектна изработка.

 

ПОДДУШОВО КОРИТО

Може би един от най-важните компоненти на душ кабината. Не пестите средства при избора на поддушово корито, защото то е от изключителна важност за комфорта при къпане. Изберете поддушово корито, което да има система против хлъзгане, лесно се почиства и е изработено от висококачествени материали. Цените на коритата варират, в зависимост от качеството им. Доверете се на проверени производители, които дават гаранция на продукта.

 

МОДЕРНИ РЕШЕНИЯ

Поддушовите корита са класическият подход за изграждане на пода на душ-кабината, към който все още много хора имат предпочитания. Съвременните тенденции в дизайна, производството и монтажа на продукти за баня са в посока към минимизиране на елементите, които затрудняват свободното движение, към освобождаване на пода от шкафове, санитарни изделия – те се поставят конзолно (висящи) – което улеснява почистването и подобрява хигиената на банята. Поддушовото корито все по-често се заменя от прагче за душ-кабина, а прагчето, все по-често отпада в полза на линеен сифон, поставен под вратата на кабината. Линейният сифон не е труден за прекрачване като коритото и прага, не се пука, не пожълтява и има много функционални предимства. С избора на линеен сифон и правилното му разполагане спрямо душ-кабината, отпада необходимостта от втори точков сифон в банята и се постига лекота на формите и дизайна на помещението.

 

ЦЕНИТЕ НА ДУШ КАБИНИТЕ

Изборът на пазара е огромен и ценовият диапазон на кабините варира от 200лв. до няколко хиляди лева. Най-ниските цени са за масови продукти, които се произвеждат в ограничени размери и с базови характеристики.

Решението, което трябва да вземете тук е съобразено с екстрите, които искате – сауна, хидромасаж, радио, централен и подвижен душ. Тези решения са за готови душ кабини.

Можете да си купите и душ кабина с високо качество на изгодни цени, които започват от 700 до 1200лв., в зависимост от размерите, вида на стъклата и обкова. При повечето поръчкови модели на реномирани производители, дебелината, цветът, обработката и декорациите на стъклото са по избор на клиента. Стандартните дебелини за душ-кабини са 6 и 8мм, ако кабината е с по-малка дебелина, това може да компрометира нейната здравина. Винаги изисквайте да проверите кой е производителя и получавате ли гаранция за качество.

 

МОНТАЖЪТ

Монтажът на душ кабината е също толкова важен, колкото самата кабина, именно от монтажа зависи здравината на душ-кабината, доброто й уплътняване и дълготрайността на употребата. Експертите ни съветват да се доверявате на обучени монтажисти на душ-кабини с опит, които да Ви гарантират не само качествен монтаж, но и сервиз на изделията. В противен случай, ако монтажът не бъде изпълнен качествено, е напълно възможно душ-кабината да протече, части от нея да провиснат или да се движат трудно и да ви причиняват дискомфорт. За правилното изпълнение на душ-кабина по поръчка е необходимо да са изпълнени няколко условия:

  • Правилно и точно взети размери
  • Изработка на стъклото по взетите размери, за да бъде поставено перфектно на мястото си без разминавания
  • Качествени уплътнения, които не позволяват изтичане или пръскане на вода
  • Прецизен монтаж, поставяне на уплътненията и полагане на прозрачен санитарен силикон за осигуряване на уплътняване и здравина на кабината

 

Банята е вашия храм за душата, където си почивате и се отпускате след дългия и тежък работен ден. Направете я комфортна, за да доставя удоволствие в началото и в края на всеки ден, както на вас, така и на цялото ви семейство.

 

ДУШ КАБИНИ МОНТИРАНИ ОТ ABSTUDIO

 

душ кабини ABSTUDIO

 

душ кабини ABSTUDIO 1

 

душ кабини ABSTUDIO 2

 

душ кабини ABSTUDIO 3

 

душ кабини ABSTUDIO 5

 

Надяваме се с тази статия да сме ви помогнали да направите информиран избор за вашата мечтана душ кабина!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *