Баня - полезни съвети!

Как да изберем най-подходящия водоспестяващ душ?

Как да изберем най-подходящия водоспестяващ душ?

Един от най-лесните начини да намалите сметките си за вода е да инвестирате в спестяваща вода душ слушалка. В тази статия ще очертаем как работят и опциите, които имате, заедно с няколко други начина, по които можете да пестите вода. За повечето хора ежедневният душ вероятно е най-голямата им употреба на вода, поради което е отлично място да започнете да спестявате.

Изчислено е, че средният човек в България използва приблизително 120 литра вода на ден, а търсенето на вода в момента нараства с 1% годишно.

Как душ слушалката може да пести вода?

Душ слушалката може да ви помогне да намалите потреблението на вода с до 50%, като регулирате потока на водата през душ слушалката или добавяте въздух към водата. И двете ще ви позволят да вземете страхотен душ, като използвате по-малко вода.

Аераторни душ слушалки

Аераторните душове смесват въздуха с потока вода, за да създадат по-големи капчици. В резултат на това ще се почувствате така, сякаш от слушалката на душа излиза повече вода, отколкото в действителност. Така можете да имате луксозно копринено душ изживяване, като същевременно използвате до 50% по-малко вода.

Най-добрите душове за пестене на вода

Тук, в bg-maistor.com, имаме страхотна колекция от водоспестяващи душове в някои модерни, стилни дизайни.

Регулатори на потока

Регулаторите на потока са чудесен начин да пестите вода в банята, ако сте с ограничен бюджет и не искате да сменяте цялата си слушалка за душ. Тези регулатори се завинтват към вашия душ маркуч и контролират потока на водата, като намаляват максималния поток и ви спестяват големи количества вода.

Средният дебит на душа е между 10-12 литра в минута, но с регулатор на дебита това може да се намали до 4-8 литра в минута, така че ще ви спести вода.  Използването на регулатори на потока е чудесен начин да контролирате количеството вода, идваща от вашия душ, като по този начин спестявате.

Други начини за спестяване на вода под душа

Освен двата, които вече споменахме, има редица други начини, по които можете да спестите вода под душа, което няма да окаже влияние върху изживяването ви.

Качествена слушалки за душ | bg-maistor.com

Регулируеми душ слушалки

Регулируемата душ глава може да ви помогне да подобрите изживяването си под душа, без да е необходимо да увеличавате количеството вода, което използвате.

Регулируемите душ глави ви позволяват да променяте потока на водата, за да увеличите или намалите потока. Някои настройки ще прокарат водата през по-малък брой дупки, което ще доведе до увеличаване на силата на потока. Това работи по подобен начин на увеличаването на налягането, когато поставите пръста си върху градинския маркуч.

Въпреки че това няма да ви помогне директно да спестите вода, ще ви позволи да се насладите на по-силно изживяване при душ, като използвате същото количество вода.

Поддържайте душ слушалката си чиста

Друг лесен начин да подобрите работата на вашата душ слушалка е като я поддържате чиста. Душ главите могат да се запушат с варовик и минерални отлагания, особено в райони с твърда вода. Ако този варовик блокира дюзите, ще трябва да увеличите мощността на душа, за да получите същия поток. Дори по-лошо, ако дюзите насочват водата настрани, тази вода ще се отклони далеч от вас и ще отиде направо надолу по отвора на дюзата.

Почистването на вашата душ глава ще гарантира, че тя ще продължи да работи по най-добрия начин, без да губите вода.

Използвайте настройки за пестене на вода

Много вентили за душ вече включват настройка, която пуска вашия душ при по-нисък дебит. Много душове работят на ниво, което не е необходимо за добро изживяване при душ, така че пускането на по-нисък дебит, ако налягането на водата в дома ви позволява, ще ви помогне да спестите вода и пари.

Ръчен душ 120мм с 3 струи, матиран бронз | bg-maistor.com

Време за душове

Независимо дали е бил дълъг работен ден или ден за почивка, понякога няма нищо по-хубаво от един хубав дълъг душ. Продължителния душ обаче може да доведе до големи количества вода.

Ако искате да намалите времето си за душ и да спестите вода, помислете за часовник някъде в банята си, за да можете да следите колко време сте били. Още по-добре, вземете си Bluetooth огледало и нека ежедневният ви душ бъде кратък като любимата ви песен!

Така приключва нашето ръководство за водоспестяващи душове. Ако искате да започнете да пестите вода в дома си, разгледайте нашите продукти и пестете вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *