Баня - полезни съвети!

Как да изберем правилния смесител за баня

Смесителите за баня са един от най-важните елементи в интериора на всяка баня. Те са отговорни за подаването на топла и студена вода, за регулирането на температурата и налягането ѝ. Смесители за мивка за баня се предлагат в голямо разнообразие от видове, стилове и цени. Затова, преди да направите покупката, е важно да се запознаете с основните им характеристики. Тази статия дава отговори на най-често задаваните въпроси относно избора, монтажа и поддръжката на смесител. Следвайте съветите, дадени тук, и не само ще знаете как да изберете качествен кран, но и как да извлечете максимума от него.

Съдържание на статията

Кои са основните характеристики, които трябва да търся в един смесител?

В банята стилът обикновено е водещият избор. Например, мнозина гравитират към традиционни, модерни или преходни дизайни, но някои са по-загрижени за функционалността и конкретно търсят смесител с една дръжка или с две дръжки. И много хора може да не осъзнават, но често смесителят за баня се предлага със съвпадащи аксесоари (държачи за хавлии, държачи за хартия, куки за халати), за да създадете външен вид на цялостната баня.

И все пак, когато се оценяват различни стилове, някои характеристики, като накрайници с висока дъга, позволяват повече място за пълнене на чаши и миене на ръце. Системите за филтриране на водата също се предлагат за кранове за баня и гарантират пречистена вода за миене на зъбите, като същевременно оставят флуорид за здрави зъби. Някои кранове осигуряват източник на студена питейна вода, който заобикаля домашните системи за омекотяване на водата, позволявайки на водата да задържа естествени минерали.

Смесителите за мивка с високо тяло | bg-maistor.com

Как да спрете спукан кран, преди да започне да тече?

Обикновено причината за спукан кран е дефектна шайба. Шайбите могат да бъдат сменени отново и отново и все още да не пасват правилно, за да спрат теча. Ето защо най-доброто решение е превантивното: на първо място купете и инсталирайте смесител без шайба или с патрон. С тези кранове не е нужно да се притеснявате за смяна на износени или неподходящи шайби. Тяхната усъвършенствана конструкция от една част означава по-голяма надеждност и по-добра производителност.

Патронният кран предлага други предимства

Кранът с патрон без шайби елиминира течовете, свързани с шайбите. Той също така разполага с едно цяло, самостоятелно сглобяване. По-малко части означават, че има по-малко неща, които да се объркат. Смяната с касетата е лесна – просто извадете старата и поставете новата без проблемите с много сложни компоненти.

Как да определим стойността на смесителите?

Не всички кранове са създадени еднакви – някои просто са направени по-добре от други. Потърсете смсеители, изработени от мед, месинг и други висококачествени материали. Тези кранове обикновено ще ви осигурят превъзходен външен вид, както и производителност и издръжливост. И въпреки че може да платите малко повече за качествен смесител, ето къде се сбъдва старата поговорка, защото когато става въпрос за водопроводни продукти, вие наистина получавате това, за което плащате.

Ще пасне ли някой нов кран на съществуващата мивка?

Стандартните размери на мивката и крана се използват във водопроводната индустрия, което трябва да улесни работата ви по намиране на нов кран. Повечето производители на смесители предлагат богат избор от смесители за всякакъв вид баня. Когато изберете новия си кран, можете да промените стила, но ще трябва да останете със същия размер или да смените мивката, ако искате да го смените.

Моите съществуващи водопроводи ще паснат ли на нов смесител?

Първото нещо, което трябва да определите, е размерът и вида на водопроводните линии, които имате в момента. Водопроводите могат да варират. Свързващите устройства за захранване също варират, но обикновено са направени от гъвкава пластмаса, стандартна мед, гъвкава оплетка и гофрирана мед. Най-доброто нещо, което трябва да направите, след като разберете кой размер и тип тръбопровод имате, е да затворите водата и да занесете частите в местния магазин за хардуер или, за да намерите крана, който ще работи най-добре с вашата конкретна конфигурация.

Мога ли наистина сам да сменя кран?

Освен ако нямате трудна или уникална инсталация, подмяната на кран обикновено може да се извърши на принципа „направи си сам“. Всичко, от което наистина се нуждаете, са правилните инструменти, добра преценка и малко време, което да посветите на проекта. За да улеснят работата ви по инсталиране, производителите обикновено предоставят лесни илюстрирани инструкции стъпка по стъпка с всички кранове. Ако имате нужда от допълнителна помощ, проверете пакета на крана, за да видите дали има безплатна телефонна линия за помощ за водопроводни инсталации. Или много производители ще имат информация за инсталиране, публикувана на уеб сайта на компанията.

Мога ли да заменя модел с две ръкохватки с кран с една дръжка?

В повечето случаи да. Както във ваната, монтажният хардуер, така и други гъвкави връзки ще ви позволят да замените моделите с две дръжки с кран с една дръжка. Ако се притеснявате за съществуващите дупки в мивката, крановете с една ръкохватка се предлагат с плочи (известни също като щитове), за да осигурят атрактивно покритие.

Какъв вид покритие трябва да търся и как да почистя крана си?

Ако избирате смесител за баня с полиран месинг или специално покритие, потърсете такъв като непотъмняващото покритие, което няма да се образуват ями, корозия или обезцветяване.

С толкова много продукти на пазара днес, които твърдят, че предлагат превъзходна почистваща сила, може да стане объркващо да разберете кой е най-добрият. За почистване на кранове избягвайте продукти, които съдържат абразиви или силни химикали. Те могат да надраскат вашия кран и да отнемат част от първоначалната му красота. Всъщност, старомодният начин все още може да е най-добрият – просто използвайте топла вода и влажна кърпа.

Заключение

Най-важното заключение за избора на смесители за баня е, че те трябва да бъдат функционални, красиви и да отговарят на вашите нужди. Спазвайки тези съвети, можете да изберете смесители за баня в онлайн магазин bg-maistor.com, които ще ви служат дълго време и ще ви осигурят комфорт и удобство.

Свързани публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *