Баня - полезни съвети!

LED огледалата за баня – модерно решение за по-добро осветление и функционалност

LED огледалата за баня - модерно решение за по-добро осветление и функционалност

Изборът на ново огледало за баня трябва да е прост случай на избор на размера и формата, които искате, но за съжаление не е така. Изборът в наши дни може да бъде огромен, така че нека ви преведем през всичко, което трябва да знаете за LED огледалата за баня, за да ви помогнем да намерите идеалното за вашата баня.

Съдържание на статията
3) Предимствата на светодиодите

Изборът на ново огледало за баня не е ли лесен?

Не много отдавна единственото решение, което трябваше да вземете, когато купувате огледало, беше какъв размер и стил искате. След това се появиха огледалата за баня с осветление, но те бяха скъпи, енергоемки и вероятно изискваха нова крушка на всеки няколко месеца, особено ако сте забравили да я изключите през деня/нощта. Модерните осветени огледала за баня се отказват от тромавите флуоресцентни крушки в полза на по-евтини, по-енергийно ефективни и по-дълготрайни светодиоди.

Така че всъщност изглежда, че когато става въпрос за закупуване на ново огледало за баня, не се е променило много. Формата и размерът все още са важни и има допълнителен избор дали искате LED осветление, но освен това няма какво друго да имате предвид…. или поне така може да сте си помислили. Всъщност изборът, когато става въпрос за LED огледала за баня, може да ви накара да се почувствате толкова дезориентирани, сякаш сте в истински огледален лабиринт.

В това ръководство ще ви преведем през различните типове LED огледала и след като прочетете за различните типове, ще имате възможност да помислите кое е подходящо за вас.

(Много) кратка история на огледалото

Планински пейзаж, отразяващ се върху езеро

Смята се, че хората най-вероятно са използвали басейни с тъмна, неподвижна вода като първите „огледала“, въпреки че какво е трябвало да видят, човек може само да си представи. Най-ранните произведени огледала са били изработени от полиран камък още през 6000 г. пр. н. е. и са били необходими приблизително 2000 години, за да бъдат направени първите метални огледала. През следващите шест хилядолетия не е постигнат голям напредък.

  • Стъклото става основен материал, с тънък слой метал, осигуряващ блясъка
  • Огледалата станаха по-гладки и по-отразяващи

Бяха направени експерименти с вдлъбнати и изпъкнали огледала, но едва преди около 5 години огледалата наистина започнаха да се променят.

Преди да разгледаме всички различни типове LED огледала за баня обаче, нека отделим малко време, за да открием защо светодиодите са узурпирали флуоресцентното осветление като осветление номер едно за огледалата за баня.

Предимствата на светодиодите

Абстрактна експозиция на червени и сини светодиоди

Има много причини, поради които светодиодите сега са предпочитана опция за осветление във всички сфери на живота, от производителите на автомобили до жилищата. Ето нашия списък (без конкретен ред):

  1. Първо, светодиодите са значително по-евтини и по-лесни за производство от флуоресцентните лампи. Тази намалена цена е от полза не само за производителите, но и за вас, клиентите.
  2. Светодиодите също са най-енергийно ефективният начин за осветяване на огледало, като ви спестяват пари от сметката ви за енергия и същевременно допринасят за околната среда. Те също имат много по-дълъг живот. Средният светодиод има продължителност на живот от приблизително 50 000 часа, около 42 пъти по-дълго от традиционната крушка с нажежаема жичка.
  3. Без да навлизаме много в киловати и електрически жаргон, средният светодиод за живота си от 50 000 часа ще струва приблизително 1/6 от тази на традиционна крушка, така че може би не само в огледалата ви трябва да търсите да смените крушките.

LED огледала за баня

Започваме със „стандартното“ LED огледало за баня. Благодарение на гъвкавостта, която LED осветлението предлага, не сте ограничени само до набор от квадратни и правоъгълни огледала. Светодиодите са много по-малки от другите крушки, така че производителите могат да ги поставят почти навсякъде, където пожелаят. Това им дава много повече свобода да бъдат креативни с дизайна на самото огледало.

LED огледала за баня без пара

Както подсказва името, огледалото за баня без пара (или противозамъгляващо) предотвратява натрупването на конденз върху огледалото, така че без значение колко горещо е вашата вана или душ, винаги ще излезете пред напълно чисто огледало. Всъщност е леко смущаващо, когато го видите за първи път. Няма да ви отегчаваме с науката за това как и защо работят, освен да кажем, че зад огледалото има нагревателна подложка, която загрява повърхността на огледалото до малко над стайната температура, като по този начин предотвратява образуването на конденз. Тези подложки варират по размер в зависимост от огледалото. Някои могат да покрият цялото огледало, други само част, но всички те оставят достатъчно място, за да можете да видите какво правите.

LED огледалата за баня Bg-maistor.com нарастват с всяка седмица. Почти всеки производител има широка и разнообразна гама, така че изборът на нашите любими е труден. Въпреки това, пистолет в главата ни, ето няколко от най-големите ни хитове.

LED огледала за баня с гнезда за самобръсначка

Съвременните LED огледала за баня наистина са технологично чудо – изречение, обзалагам се, че сте мислили, че никога няма да прочетете! Не се задоволявамe с натъпкването им със светодиоди и отопление, производителите също са успели да вмъкнат гнезда за самобръсначки в много от тях. Така че, ако трябва да включите самобръсначката си в банята, вече не е нужно да карате електротехник, за да постави отделен – и честно казано грозен – контакт в стената ви. Вместо това просто го включвате в огледалото.

Увеличаващи LED огледала за баня

Когато се бръснете сутрин или коригирате грима си, някои зони могат да бъдат по-трудни за разглеждане от други и няма значение колко голямо е огледалото ви. Така че улеснете живота си с увеличително LED огледало за баня.

Музикални огледала

Запазихме най-технологично напредналите огледала за последно. Огледала, които правят вашето стандартно стъкло да изглежда откровено архаично в сравнение. Колко пъти сте искали да имате буги, докато се бръснете или гримирате, или сте искали бекграунд, който да придружава впечатлението ви от Марая под душа, но сте били твърде уплашени да вземете телефона си със себе си по очевидни причини?

Заключение

LED огледалата за баня са модерен и функционален избор. Те предлагат по-добро осветление, икономичност, дълъг експлоатационен срок и разнообразни дизайни. При избора на LED огледало е важно да се вземат предвид размерът, формата, осветлението и функциите.

LED огледалата за баня са чудесен начин да подобрите осветлението и функционалността на вашата баня. Те са модерни, икономични и предлагат редица предимства пред традиционните огледала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *