Баня - полезни съвети!

Мебели за баня: Ключът към функционалност и естетика

Мебели за баня: Ключът към функционалност и естетика

Банята е едно от най – ползваните помещения в дома ви. Независимо дали се ползва от сам човек или петчленно семейство. В банята има много неща за съхранение. В нея се натрупват много вещи, които трябва да бъдат съхранени. Козметиката, почистващите продукти и тоалетните принадлежности заемат ценно място, преди да се разпределят по превазите или да се поставят върху мивката. Ако не се създаде правилна организация, цялото това натрупване може да се превърне в голямо безредие и объркване!

Това, което мивката за баня прави, е да осигури на вашата баня централно пространство, където можете да намерите всичките си най-важни неща. Място, където можете да извършите всичките си ритуали в банята. Това е пространство, което рационализира цялата ви рутина в банята в едно стилно място.

Шкаф за баня с мивка чекмедже, материал дърво графит мат | bg-maistor.com

Шкафа за мивка за баня е един от най-важните елементи във всяка баня. Изборът на правилния размер може да бъде труден, защото има толкова много опции с различни размери. Стилът или типът на модула, който изберете, ще зависи от пространството, което се опитвате да запълните, заедно с вашите нужди за съхранение.

Така че, ако сте в процес на рестайлинг на пространството на вашата баня. Едно от първите неща, които трябва да обмислите, е от какъв модул се нуждае вашата баня. Но по-важното е, че ВИЕ можете да го използвате. Прочетете, за да разберете някои от нещата, които трябва да имате предвид, когато пазарувате в bg-maistor.com.

Съдържание на статията

Шкаф с мивка с 2 чекмеджета, материал дърво порцелан | bg-maistor.com

Избор на идеалния ви размер

Какъв размер на шкафа за мивка ще изберете зависи от редица фактори. Първото е може би най-ограничаващото от всички. Колко голяма е вашата баня? Важно е да мащабирате единицата си въз основа на този въпрос. Закупуването на такав, който е твърде голям, може наистина да намали размера на вашата баня.

Второто ви съображение трябва да бъде колко място за съхранение ви е необходимо? Това може да се сведе до броя на хората, които използват банята и колко продукти използват на дневна база. С отговорите на това можете да започнете да обмисляте нуждите си от съхранение. Един човек може да се нуждае само от по-малък модул с едно дълбоко чекмедже за собствените си принадлежности за баня. Докато пълно семейство от хора може да се нуждае от по-голям модул с две чекмеджета, за да побере не само всичките им принадлежности. Но също така ги държи разделени за по-малко аргументи чий е чий.

Шкаф с мивка с 2 чекмеджета, материал FINECERAMIC ROCA INSPIRA | bg-maistor.com

Избор на вашия стил и покритие

Модерните шкафове за баня се предлагат в множество различни форми и покрития. Толкова много, че може да бъде поразително, когато ви бъде представен такъв голям избор. Но може да се раздели на няколко прости избора. Първият е силуетът на вашата единица. Може би една проста квадратна единица с остри ъгли може да стегне вида на вашата баня. Или по-гладка и оформена единица може да се свърже по-добре с шикозния стил на банята. Няма твърди и точни  правила, така че се огледайте и експериментирайте с това, което работи най-добре за вас.

Друго което може да повлияе на вашия избор е как се монтира. Мебели като тази могат да се доставят в стоящи на пода или монтирани на стена модели. Първият е по-традиционен метод и може да изглежда по-конвенционален. Последният осигурява модерно усещане, което също прави стената, върху която е монтиран, да се визуализира по-отворена. Това е функция, която може да бъде продиктувана от оформлението на вашата баня и дори от структурата на вашата стена. Но ако имате възможност и за двете, струва си да вземете предвид.

Последният и може би най-влиятелен елемент, когато мислим за стил, е покритието и цвета. Дните, когато стандартният бял гланц беше единственият ви избор, отминаха – въпреки че все още е много привлекателна опция. Много популярна тенденция в момента са сивите мебели за баня. Модерен и безспорно готин. Нюансите на сивото могат да бъдат толкова универсални, колкото и бялото, но с фин ръб. Нещо, което става все по-популярно, са покритията от необработено дърво. С приятни за допир повърхности. Тези покрития придават прекрасно органично усещане, което също изглежда по-премиум.

Горен шкаф с огледало и LED осветление | bg-maistor.com

По-малки пространства и интелигентно съхранение

Ами ако имате особено малка баня или тоалетна, която се нуждае от нещо малко по отношение на съхранение? Е, само защото пространството е по-малко, това не означава, че трябва да правите компромис със стил или практичност. Вашият първи вариант са специални гардеробни шкафове. Тези части са склонни да имат много по-тънки профили, за да се поберат в по-тесни пространства, където обемист модул може да попречи на движението.

Друг вариант е да изберете ъглов модул. Тези единици обикновено се предлагат в по-стандартни размери. Но чрез ъгловото монтиране на устройството вие се възползвате максимално от наличното пространство на по-малка площ. Можете дори да имате опция за две чекмеджета – които благодарение на формата си – могат да поберат повече от възхитителния обем на вашите екстри за баня.

Съвети за избор на правилния шкаф за мивка за баня, помислете за пространството, което имате

Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е колко свободно място имате. Това ще ви помогне да стесните търсенето си и да се съсредоточите върху моделите, които ще отговарят на вашите цели. Умивалниците се предлагат в широка гама от форми и размери, за да задоволят всички нужди, така че независимо дали нямате място или имате много обширна баня, има модул за вас.

Колона за баня с 1 вратичка плавно затваряне | bg-maistor.com

Помислете кой ще го използва и техните нужди

Също така ще искате да вземете предвид нивото на съхранение, от което се нуждаете, и кой ще го използва. Всеки ще търси място, където да държи тоалетните си принадлежности, особено в натоварените домакинства.

Има също избор между окачени на стена или свободностоящи шкафове, които също могат да повлияят на вашето решение със свободностоящи, предлагащи по-голям капацитет, тъй като стигат чак до земята. Някои модели дори имат избор между врати или чекмеджета. Това може да бъде много полезно за поемане на пълен контрол върху вашето хранилище.

Друг аспект на съхранението, който трябва да имате предвид, е ако искате да имате нещо под ръка. Например на рафт или работен плот. Някои шкафове за мивка (особено по-малките) имат умивалник, обхващащ цялата ширина на модула. Това не предлага никакво допълнително пространство за съхранение на тоалетни принадлежности, без да използвате перваза на мивката. Въпреки това, ако разполагате с малко повече пространство, наличието на рафт или работен плот може много да улесни организирането на вашата баня. Разбира се, другото решение е да добавите други по-малки решения за съхранение като монтирани на стената дозатори за сапун, малък рафт или кошници.

Помислете за стила на останалата част от вашата баня

Често, когато купувате нов шкаф за баня, той трябва да се впише в текущия интериор. Това означава, че обмислянето на външния вид на вашата баня, преди да закупите новия си модул, е наложително, ако искате всичко да се съчетае.

Традиционен срещу съвременен дизайн

Започнете да си задавате няколко въпроса като. Вашата баня има ли съвременен или по-традиционен дизайн. Има решения, които да отговарят на всеки от тези стилове от много първокласни марки като Roca или VitrA за по-модерни пространства или Burlington или Bayswater, ако имате по-класически повлияно пространство.

Вашата текуща цветова схема

След това помислете дали вашата баня има определяща цветова схема. Ако е така, ще искате да опитате да намерите единица, която да свържете с него. Всичко неутрално ли е? Това също е добре. Това всъщност ви дава много пространство да проявите творчество и да добавите нотка цвят.

Стилът на другите мебелни елементи

Подови ли са другите елементи от вашите мебели? Или са окачени на стена. Вие ще искате новата ви единица да се свърже с всичко останало. Така че, ако вече имате окачена тоалетна и монтирано на стена място за съхранение във вашата баня, ще искате да се придържате към това с нов модул.

Плотове за мивка в баня | bg-maistor.com

Имате ли работни плотове или други повърхности?

Понякога можете да имате други повърхности във вашата баня, като работни плотове или рафтове, които вече са на място. Те могат да бъдат от различни материали като камък, дърво, мрамор, Минерва или дори стъкло. За щастие мебелите за баня се предлагат във всякакви форми материали и размери. С тази широка гама от налични покрития ще искате да свържете всичко заедно със стил.

Понякога тези работни плотове могат да имат и защита срещу пръски, които могат да помогнат за защита на частта от стената непосредствено над мивката.

Шкаф с плот за баня и 2 мивки | bg-maistor.com

Довършете банята си

Сега, след като сте определили точно какво искате от вашия шкаф за баня и как искате да изглежда. Какво друго трябва да се има предвид? Е, вашият мивка ще се нуждае от смесителен кран за мивка. Смесителите ви позволяват да смесите топла и студена вода, за да създадете своя перфектен поток. Предлага се в различни стилове и покрития.

Последните щрихи, необходими за вашето обзавеждане на баня, включват фини визуални и практични добавки. Една опция, която наистина може да озари вашето устройство, са LED светлинните ленти. Тези ленти осветяват пространствата между чекмеджетата за по-впечатляващ вид. От практическа гледна точка, комплект разделители за чекмеджета може да ви помогне да поддържате пространството в чекмеджето си подредено.

1869,00 лв.
Антрацит
Арктическо сиво
+7
Дъб
Орех
Пепел
Сив мат
Син мат
Бял
Бял мат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *