Баня - полезни съвети!

Обзавеждане за баня – Лукс и релакс

Обзавеждане за баня - Лукс и релакс

 

CERDOMUS- Обзавеждане за баня

CERDOMUS– Обзавеждане за баня

 

KERASAN - Мивки за баня

KERASAN – Мивки за баня

 

HIDRA - Санитарна керамика

HIDRA – Санитарна керамика

 

Тенденцията да внесем топлина на естествените материали у дома се запазва и за следващия сезон. Те са силно подчертани при мивките за баня и облицовъчната керамика за стени и под. Санитарията в банята като дизайн е максимално изчистена, заоблена и приятна на допир. Някои дори имитират яйце, съвършената форма според Салвадор Дали, срязано на половина.

 

За други семплата кръгла купа е онова, което максимално ни доближава до природата. Краят на повечето от мивките и ваните е матов, дори леко сипкав.

 

CIELO - Мивки за баня

CIELO – Мивки за баня

 

CIELO - Санитарна керамика

CIELO – Санитарна керамика

 

ROCA - Обзавеждане за баня

ROCA – Обзавеждане за баня

 

KERASAN - Дизайнерски решения за баня

KERASAN – Дизайнерски решения за баня

 

CERAMICA FLAMINIA

CERAMICA FLAMINIA

 

Блясъкът е позволен само, ако цветовете са приглушени и ненатрапчиви. Черното и златното се срещат в колекции, следващи тренда Art Deco. При други силно е подчертан викторианския стил – пищни декорации, които издават класа. Същата тенденция се забелязва отчетливо при смесителните батерии за мивки, смесители за вани и душове – характерните кранове с четири кръстосани края, но със съвременно звучене.

 

ART CERAM -Мивки и смесители за баня

ART CERAM -Мивки и смесители за баня

 

MARAZZI- Бидета, смесители и санитарна керамика

MARAZZI– Бидета, смесители и санитарна керамика

 

OLYMPIA - Мивки за баня

OLYMPIA – Мивки за баня

 

CIELO 1

CIELO

 

CIELO

CIELO

 

Ваната се превръща в центъра на банята

Тя бавно и постепенно възвръща позициите си на предпочитано място, в което човек отмаря и се грижи само за себе си. Поставена в средата или вградена и сляла се с интериора, ваната полека измества практичните душ кабини.

 

KERASAN - Вани за баня

KERASAN – Вани за баня

 

GALASSIA- Вани за баня

GALASSIA– Вани за баня

 

LE GIARE

LE GIARE

 

OLYMPIA

OLYMPIA

 

DEVON-DEVON

DEVON-DEVON

 

Керамиката за облицоване на стени и покриване на подове премина през еко темата, засяда се дълго там и сега постепенно започва да излиза от нея. Съвършените имитации на дърво и мрамор, разбира се, все пак още са актуални. Но една елегантна нишка води към изящни флорални мотиви и пачуърк. Именно съчетанието на малки плочки с различен десен преобладава в новите тенденции.

Наравно с тях са облицовките, които наподобяват сплитания, като на кошници, например. Друг тренд са вълнистите плочки. С тях може да се покрие както цялата стена, так а и да бъдат поставени само за декорация. Все по-популярни са и 3D принтовете, но не на известни градове или картини, а на шарки на килими.

Размерите на керамичните покрития започват от малките мозаечни плочки до такива с размер 60х120мм. Някои достигат и до два метра височина. Ръчно изработените са истинско произведение на изкуството.

 

ITALGRANITI GROUP 1

ITALGRANITI GROUP

 

IDEA GROUP

IDEA GROUP

 

SERANOVA

SERANOVA

 

ITALGRANITI GROUP

ITALGRANITI GROUP

 

FONDOVALLE

FONDOVALLE

 

ROCA

ROCA

 

Комбинация от няколко душа

При душовете играта с дизайна се надпреварва с новите технологии. Има душ системи, които помагат на водата да се загрява само от движещата сила на кинетичната енергия. Други залагат на СПА процедурите у дома и предлагат пити, които променят струята като дъжд или пулверизатор.  Цветотерапията остава като тенденция и повече фирми предлагат осветени душове буквално в цветовете на дъгата. Комбинацията от различни диаметри или дизайн тела постепенно навлиза все по-сериозно в домашните бани.

 

TENDER RAIN 2

TENDER RAIN

 

RUBINETTERIE TREEMME

RUBINETTERIE TREEMME

 

TENDER RAIN 1

TENDER RAIN

 

TENDER RAIN

TENDER RAIN

 

Текст: НИКОЛЕТА КИРКОВА / София – Болоня

Списание: Идеален дом #206 ноември 2013

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *