Баня - полезни съвети!

ROCA – Пътят към безупречната хигиена в офиса или ресторанта започва от … тоалетната!

ROCA - Пътят към безупречната хигиена в офиса или ресторанта започва от ... тоалетната!

Такива общи части се оказва, че има в изобилие в … тоалетните помещения на всеки един офис, заведение или друга обществена сграда. И какво, че ще си измием старателно ръцете, ако по време на миенето докосваме многократно вече заразена от предишен ползвател повърхност? Решение има и то е в използването на сензорни смесители за безконтактна хигиена в обществените тоалетни. Ето какви са те:

 

roca-senzorni-smesiteli-bg-maistor

 

roca-senzorni-smesiteli-za-stena-bg-maistor

 

Безконтактно измиване на ръцете

Напълно възможно и лесно приложимо, без да е необходим по-голям ремонт на тоалетното помещение. На първо място трябва да изберете подходящ модел сензорен смесител. Това са смесителни батерии за измиване на ръцете без контакт, които се задействат посредством сензор/фотоклетка, която отчита присъствие при приближаване на ръцете към батерията. В този случай от смесителя потича вода с предварително зададена температура. Спирането на водата става също просто, в момента, който се отдръпнете от мивката. През цялото време не е необходимо да докосвате нито за миг смесителя. По този начин се ограничава силно опасността от замърсяване на повърхности в банята от докосвания на крана с мръсни ръце при пускането му, както и замърсяване на ръцете, след като вече сте ги измили, при спиране на водата.

Освен ползите за по-добрата хигиена, този тип сензорни смесители ще ви помогнат да реализирате и  значителни икономии от сметките за вода и енергия. Първо, няма опасност някой служител или клиент да забрави крана отворен и водата да тече неспирно от него, не дай боже сифонът да е запушен и да стане наводнение. Второ, този тип сензорни батерии са конструирани за използване в обществени тоалетни с мисъл за намаляване разхода на вода, така че по правило имат вградени редуктори на водния дебит, които позволяват измиване с по-малко количество вода, без това да се отрази на усещането за комфорт на ползвателя.

 

Практични съвети, когато избирате сензорен смесител:

  • Доверете се на утвърдени марки и производители, които ще ви предложат продукт с всички необходими сертификати за качество, гарантиращи дълга и безпроблемна употреба. Обърнете внимание на предлаганата гаранционна и извънгаранционна поддръжка, както и на възможността за безплатна техническа консултация преди и по време на монтажа.
  • Искайте информация от какъв материал са изработени смесителите. Логично е масивна батерия от месинг да има много по-дълъг живот, отколкото смесител, изработен от пластмаса (колкото и странно да звучи, на пазара се появиха редица полимери, имитиращи на вид метал, но далеч не с неговата здравина).
  • Проучете какво е покритието на смесителите, с каква дебелина. Качественото покритие от никел-хром ще ви осигури дълготрайна експлоатация и лесно почистване на батериите. Някои световни производители, като Roca, например, предлагат специална патентована формула Evershine за това покритие, което осигурява дълготраен блясък и ги защитава от корозия с течение на времето.
  • Всеки електронен смесител има нужда от електрическо захранване, като то може да стане по 2 начина: чрез включване в електрическата мрежа 220V или чрез батерия. Моделите, захранвани с батерии, обикновено са по-практични. Смесителите L20-E на Roca, например, могат да функционират безпроблемно около година с една смяна на батерията.
  • Проверете какъв е сертифицираният разход на вода за конкретния модел смесител, който ще ви помогне да намалите значително месечните си фактури. Дебит от 5л/мин. е напълно достатъчен за комфортно измиване на ръцете. Съществува обща европейска система за сертифициране разхода на вода на продуктите наречана European Water Label.

 

Освен електронните смесителни батерии, за да осигурите максимална степен на хигиена и едно наистина безконтактно миене на ръцете, не забравяйте също:

  • Диспенсери за течен сапун, по възможност също със сензор
  • Еднократни хартиени кърпи за избърсване на ръцете или сешоари, също задействани чрез електронен сензор
  • Безконтактно пускане на водата след използване на тоалетната или писоара

 

roca-senzorni-butoni-za-baniya-bg-maistor

 

Вече дори и малките деца знаят, че трябва задължително да измият ръцете си след ползване на тоалетната, но замисляли ли сте се, че един от най-мръсните предмети, докосвани ежедневно от десетки хора в офиса или друго обществено място, е именно бутонът на тоалетното казанче? В съвременния свят има решение и на този проблем – електронните бутони или флуксори, които чрез сензор задействат водата за измиване на тоалетната или писоара след използването му.

Специално за обществените места производителите са проектирали т.нар. антивандални бутони, които предоставят допълнителна защита срещу недобросъвестна употреба и по-дълъг срок на експлоатация.

 

Разбира се, изключително важни за хигиената в обществените тоалетни помещения са видът и начина на използване на дезинфекциозните материали, но тази тема оставяме на специализираните фирми за почистване и дезинфекция.

 

Ако желаете, обаче, да получите професионална безплатна консултация с какви смесителни батерии и други уреди бихте могли да оборудвате тоалетните помещения във вашия офис, ресторант или спортен център, не се колебайте да се свържете с нас тук

 

Ще се радваме, ако сме били полезни с тази статия!

roca-logo-bg-maistor

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *