Баня - полезни съвети!

Създаване на здравословна естествена среда в банята

Създаване на здравословна естествена среда в банята

Ако искате да създадете естествена среда в банята, която е удобна за вас и здравословна, има някои прости промени, които можете да направите, за да постигнете това. От инсталирането на водоспестяващи продукти за баня до прегръщането на зеленината във вашата баня и избора на енергоспестяващо осветление, има страхотни начини да направите вашето пространство нещо повече от просто място за релакс.

Имайте предвид тези идеи, когато създавате естествено убежище за релакс и уюта във вашия дом:

Използвайте естествени продукти за почистване и къпане

Баните вдъхновени от природата са свързани с устойчив избор, екологични продукти, аксесоари и идеи. Когато става въпрос за почистване на вашата баня, не е нужно да използвате търговски почистващи продукти, които може да са пълни с химикали. Също така, обмислете използването на изцяло натурални продукти за къпане, за да почистите, подхраните, успокоите и овлажните кожата си.

Намаляване на потреблението на вода

Друга идея как да създадете естествена баня е като намалите количеството вода, което използвате. От тоалетната до душа и мивката се изразходва много вода всеки ден. Намаляването на потреблението на вода е един от най-добрите начини да направите банята си по-екологична. Поправете всички течащи кранове, намалете времето за душ с няколко минути и спирайте крановете си, докато си миете зъбите или миете чинии. Тези малки стъпки ще направят голяма разлика.

Изберете щадящи водата тела

Според EPA тоалетните са основният източник на вода в домовете, като представляват почти 30% от консумацията на вода на закрито. Ако създавате баня, вдъхновена от природата, трябва да помислите за допълнителни мерки за пестене на вода извън споделените по-горе. Помислете за инсталиране на тоалетна с двойно промиване или тоалетна с нисък поток, душове с нисък поток, смесители със сензор за движение, превключвател за събиране на вода за използване в градината, понижаване на термостата и изолиране на нагревателя.

Добавете зеленина, за да подобрите качеството на въздуха

Поставете саксийни растения, окачени на стена растения или цветя в цветни вази върху мивките в банята. Някои растения като алое вера, бамбук и папрати могат да ви помогнат да подобрите качеството на въздуха и ще процъфтяват в по-влажна среда в банята. Зеленината не само добавя визуална привлекателност, но и създава пространство, вдъхновено от природата. Независимо дали създавате дзен баня или модерно пространство, добавянето на растения и цветя върху ъглова мивка или плот ще добави допълнителен уют и цвят към вашето пространство.

Прегърнете естествената светлина и използвайте енергийно ефективно осветление

Естествените бани са свързани с естествена светлина и топли земни акценти. Ако имате големи прозорци, които пропускат много естествена светлина, тогава ги използвайте. Отворете пространството на банята си и изберете по-ярки стени, за да отразяват повече светлина. Ако нямате много светлина, изберете енергийно ефективни LED крушки, за да се насладите на това естествено изглеждащо осветление, като същевременно спестявате енергия и пари във времето. Изберете иновативни стенни аплици, висящи осветителни тела и преносими горни осветителни тела.

Добавете естествени аксесоари за баня

Баня, вдъхновена от природата. Естествените аксесоари за баня играят жизненоважна роля, когато става въпрос за създаване на успокояващо пространство. Има разнообразие от аксесоари, за да добавите селски или вдъхновен от природата вид на вашата баня. Изберете текстури и неутрални цветови схеми, които се вписват в широка гама от настройки за баня. Помислете за тави от естествен камък за съхранение на най-важните принадлежности за баня, бамбукови кошници за вашите памучни кърпи, дървени четки и инструменти за масаж, рециклирани принадлежности за баня и цветни постелки за вана.

Шкафове за съхранение

Вашата баня никога не е завършена без подходящите шкафове за съхранение. Ще искате да намалите безпорядъка и да се уверите, че имате стилни шкафове, които могат да отговорят на всичките ви нужди, без банята ви да изглежда твърде претъпкана.

Заключение

Създаването на екологична баня е начин да запазим природата и да се чувстваме комфортно. Чрез използването на устойчиви материали, водоспестяващи тела и енергийно ефективни практики можете да спестите жизненоважна вода и енергия. И всичко това, докато създавате по-здравословно и комфортно пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *