Баня - полезни съвети!

Тенденции в обзавеждането за баня!

Тенденции в обзавеждането за баня!

Модулите се адаптират. Умаляват размерите си, но включват всичко необходимо както стандартните модели. Особено впечатление прави мултифункционалността на елементите. Мултиплицират се местата за подреждане.

Предлагат се хитри 7 решения за оптимизиране на пространството.

Огледалата са с полички, дръжки, закачалки. Мивките са с вградени закачалки за кърпи, със странични шкафчета. Мобилни елементи като малки рафтчета лесно могат да сменят местата си и да се закачват на мивката, огледалото или на други места в модулната система. Огледалата за баня се превръщат в истински акцент. Уголемяват размера си, но остават семпли във формите си. В тях се вграждат увеличителни огледала; някои са със светещи кантове; в други има система, която предотвратява изпотяването на стъклото. За да се пести място, смесителите за баня могат да са вградени в тях. Мивките и тоалетните са все по-лесни за почистване. По-продължителното изпичане на елементите позволява изключителна стабилност на материала, който на практика не остарява, не се надрасква, не пожълтява. Все по често срещани са антибактериалните повърхности. При тях се използва специална технология, която прави повърхността изключително гладка и не позволява задържането на прах и замърсители. Антибактериалният ефект е постигнат чрез добавяне или на сребърни наночастици или на други иновативни материали към керамичното покритие. Така се образува филм, който ефективно се бори срещу бактериите и на практика ги унищожава. Повърхностите са матови, приятни на допир и създават усещане за мекота и топлина. Освен имитациите, в обзавеждането за баня се налага и използането на истинско дърво. То може да бъде поставено като настилка, но във форма, която наподобява керамични плочки или пък да се комбинира с керамика, камък, мрамор и всякакви други материали. Силуетите на мивките и ваните са изчистени. Те са с голяма вместителност, функционални и удобни. Повърхностите изтъняват все повече. Дебелината на различните санитарни модули стига до 5мм. Забелязва се, че смесителите искат да наложат присъствието си. Те са с голям диаметър, по-груби, по-обемни, някои с ретро или с индустриално излъчване.

tendencii-v-obzavejdaneto-za-baniya-bg-maistor

tendencii-v-obzavejdaneto-za-baniya-bg-maistor-1

tendencii-v-obzavejdaneto-za-baniya-bg-maistor-2

Търсенето на плочики за баня с текстура, наподобяваща камък, мрамор и дърво, продължава заради уюта и обаянието, които носят тези материали. Модерните технологии за принтиране съвършено наподобяват на природата. Имитациите дават възможност за по-лесно постигане на актуалния рафиниран индустриален стил. В този тренд откриваме метализирани и оксидирани повърхности, визията на мед, стомана, бетон и други индустриални повърхности. Имитациите на кожа и тъкани – лен, велур, плетиво, коприна, са друг сюжет, който трайно се настани в портфолиото на марките. Някои производители използват новите технологии за принтиране, за да превърнат плочките в изкуство, което дори заменя паната, картините и фототапетите в дома.

tendencii-v-obzavejdaneto-za-baniya-bg-maistor-3

Мраморът е безспорна звезда през последните години и сега отново откриваме различни негови интерпретации. Особено актуален е тъмният мрамор – кафяв, тъмносив и черен, с красива шарка и в големи размери. За познавачите са моделите, имитиращи находища на естествен мрамор, които вече са на изчерпване, като например от Бразилия. Светлият, полиран до блясък мрамор, също е част от новите колекции, които търсят елегантен лукс.

tendencii-v-obzavejdaneto-za-baniya-bg-maistor-4

tendencii-v-obzavejdaneto-za-baniya-bg-maistor-5

Мозайките сякаш никога няма да напуснат дома ни – една от най-древните технологии за декорация днес се завръща в различни съвременни интерпретации. Интересни са например плочите със зърнеста структура на гранит или мозайка, комбинирани с 3D ефекти. Използват се и класически миниформати в ретро стил, но по-често мозайките се предлагат в едри структури по чисто практични причини. Предложенията са разнообразни – черно-бели комбинации, съчетания тон в тон, меки пастелни аранжименти в землисти цветове,
класически италиански стил, провансалски винтидж предложения. Тук трябва да споменем и вечното Terrazzo, което втора година е един от най-силните трендове в покритията.

tendencii-v-obzavejdaneto-za-baniya-bg-maistor-6

tendencii-v-obzavejdaneto-za-baniya-bg-maistor-7

Луксозни или икономични, дизайнерски или модерни – винаги подбирайте висококачествени продукти за баня, като гранитогрес, санитарен фаянс, медели и смесители за баня.

Всичко това може да намерите при нас тук …

Текст: Списание Наш Дом

Брой: Банята & SPA + H2O

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *