Канализация

UPONOR DECIBEL Обезшумена канализация в сгради за отвеждане на отпадни води

UPONOR DECIBEL Обезшумена канализация в сгради за отвеждане на отпадни води
 
Малка част от предимствата на системата
  • Иновативна многослойна структура
  • Без шум от канализационните и отпадните води
  • Лесен монтаж без специални инструменти
  • Напълно съвместима с традиционните вътрешни дренажни системи

 

uponor-decibel-obezshumena-kanalizaciya-bg-maistor

 

Инструкции за планиране и инсталиране. Област на приложение на UPONOR DECIBEL.

Системата за тръби за отпадни води UPONOR DECIBEL е дренажна система без налягане за битови канали. Използва се за отвеждане на отпадъчни води съгласно дефинициите на EN 12056-1 в гравитачни дренажни системи в сгради, в съответствие с EN 12056. Тръбите, фасонните части и уплътнителните елементи на системите DECIBEL са тествани и одобрени в съответствие с EN 1451-1 и са предназначени за температури до 85*C (до 100*C за кратки периоди). Връзката се осъществява през втулките на тръбите и формованите части, или с двойна или плъзгаща се втулка. UPONOR DECIBEL не трябва да бъде под налягане. Въпреки това, когато се използва като вътрешна тръба за дъждовна вода, се допуска максимално налягане от 0,5 бара.

 

Противопожарна защита. Изисквания.

Особено през последните години фокусът върху структурната противопожарна защита все повече се фокусира върху всички специалности, свързани с планирането и строителството на сгради. Изискванията за противопожарна защита, както и съответните насоки за прилагане, могат да бъдат намерени в Типовата наредба за строителство (MBO), в Регионалните строителни наредби (LBO). Тези насоки настояват, че не трябва да се притесняваме, че за определен период от време огън и дим могат да се разпространят през тръбите, които преминават през огнеупорни прегради и тавани. Видът и обхватът на противопожарните мерки вече трябва да бъдат определени и одобрени от местните строителни власти (общност/град/град) по време на фазата на планиране.

 

Защита от шум

Изискванията за звукопоглъщане в сградата са определени в стандарти и насоки. Минималните изисквания за звукопоглъщане съгласно DIN 4109. DIN 4109 определят изискванията за източници на шум от водопроводни инсталации, водоснабдителни инсталации и инсталации за отпадни води за защита на потребителя от необоснован шум и се счита за основа на строителните норми за звукоизолация. DIN 4109 трябва да се прилага, независимо от типа сграда, ако помещения, изискващи защита, напр. в пенсионни домове, болници, офис сгради и др. DIN 4109 се прилага също между отделни жилищни зони и жилищни площи на апартаменти на трети страни, които се нуждаят от защита (например жилищни и спални помещения, детски спални). Определеното минимално допустимо изискване е номинално ниво на звуково налягане от LAFmax, n ≤30 dB (A).

Повече за системата като начин и изистквания за монтаж, може да намерите по-долу в прикачения файл /каталог/.

uponor-logo-bg-maistor

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *