Кухня, уреди и обзавеждане

Изберете най-добрия материал за вашата кухненска мивка

кухненски мивки топ цени | bg-maistor.com

Изборът на най-добрия материал за вашата кухненска мивка е труден, така че това ръководство е създадено, за да ви помогне с точния избор. Ще обсъдим плюсовете и минусите на кухненските мивки от неръждаема стомана, гранит и керамични мивки, за да ви помогнем да вземете информирано решение за правилната за вас.

В това ръководство ще разгледаме различните видове кухненски мивки и ще обсъдим техните плюсове и минуси, както и ще препоръчаме няколко от нашите любими.

Кухненска мивка неръждаема стомана | bg-maistor.com

Мивки от неръждаема стомана

Кухненските мивки от неръждаема стомана все още са най-популярните мивки в България и с голямо разнообразие от налични размери, форми и дори покрития, по-често има мивка от неръждаема стомана, която да отговаря на нуждите на всеки. Мивките от неръждаема стомана изискват много ниска поддръжка. Те са устойчиви на корозия и ръжда и стига да се грижат правилно и да се избърсват след всяка употреба, не трябва да оставят петна.

Мивките от неръждаема стомана обикновено са най-евтиният вариант, така че ако сте с ограничен бюджет или просто търсите резервна мивка, която да поставите в имот под наем, те са най-добрият избор. Повечето мивки от неръждаема стомана се предлагат с дълги гаранции и тъй като мивките от неръждаема стомана са по-леки от другите опции, начинът, по който могат да бъдат монтирани, също е по-гъвкав.

Един недостатък на бюджетните мивки от неръждаема стомана е, че те обикновено се правят от по-тънка неръждаема стомана. Това не само ги прави по-податливи на вдлъбнатини и драскотини, но и ги прави по-шумни. Колкото по-дебела е неръждаемата стомана, толкова по-тиха е мивката, но и по-скъпа. Някои от по-скъпите мивки имат и специални шумопоглъщащи подложки под мивката, които допълнително намаляват шума. Както обсъдихме, неръждаемата стомана обикновено е най-евтиният от материалите, но ако търсите най-добрата мивка от неръждаема стомана, можете да очаквате да платите над 900лв.

Предимства:

 • Много издръжливи – устойчиви на корозия и ръжда и обикновено идват с дълги гаранции;
 • Обикновено най-евтиният от всички материали
 • Налични са опции за горен монтаж, вграден монтаж и под монтаж
 • Евтина поддръжка

Минуси:

 • Шумен – колкото по-тънка е стоманата, толкова по-шумна е мивката
 • Мивките с тънка неръждаема стомана са по-склонни да се надраскат
 • Лесно може да се вдлъбне, ако в тях се изпусне нещо тежко
 • Най-добрите неръждаеми мивки могат да струват скъпо

Тук в онлайн магазин bg-maistor.com можете да пазарувате пълната ни гама мивки от неръждаема стомана.

гранитна мивка за кухня | bg-maistor.com

Гранитни композитни мивки

Гранитните композитни кухненски мивки са може би най-модерните мивки наоколо. С огромно разнообразие от налични стилове и покрития, с цветове, вариращи от класическо черно до светло кремаво и дори розово и зелено, наистина има покритие, което ще подхожда на всеки кухненски декор. Композитните мивки от гранит, подобно на мивките от неръждаема стомана, могат да бъдат монтирани по различни начини, независимо дали са монтирани отгоре или отдолу.

Гранитните мивки са невероятно здрави, толкова много, че немският производител Schock стреля с пистолет по една от техните мивки и това не причини никакви щети! С гранитна мивка можете съвсем спокойно да извадите горещи тигани и тави направо от фурната и да ги поставите върху мивката.

Те са достатъчно здрави, така че ако случайно изпуснете нещо върху мивката, е по-вероятно да счупите това, което сте изпуснали, отколкото самата мивка (въпреки че ако сте тромави, това може да доведе до необходимостта да купувате големи количества от стъклени съдове).

Те също така са устойчиви на надраскване и петна, въпреки че това не означава, че можете просто да оставите мивката си покрита с мръсотия и мръсотия и да очаквате да можете да я избършете след няколко дни без останали следи. Силно препоръчваме да я почиствате след всяка употреба – дори ако е само с влажна кърпа – и след това да го почиствате правилно веднъж седмично.

Гранитните мивки като цяло са по-скъпи от мивките от неръждаема стомана, но въпреки това се предлагат от около 700лв. Очаквайте да платите малко повече и за доставка, защото те са по-тежки и по-чупливи при транспортиране. Въпреки че са по-скъпи от мивките от неръждаема стомана, разликата в качеството между по-евтината и по-скъпата гранитна мивка не е толкова голяма, колкото разликата в качеството между евтините и скъпите мивки от неръждаема стомана.

Предимства:

 • Изключително издръжливи – повечето гранитни мивки са устойчиви на топлина, петна и надраскване
 • Антибактериална повърхност, която също е лесна за почистване
 • Дълги гаранции
 • Огромна гама от налични цветове, размери и стилове

Минуси:

 • Много твърда повърхност, която може да повреди неща, изпуснати върху нея
 • Изискват внимателна поддръжка
 • По-тежки от неръждаема стомана

Керамични кухненски мивки

Керамичните мивки все още са изборът на традиционалистите. Влезте в почти всяка кухня в традиционен стил и ще намерите керамична мивка и благодарение на тяхната издръжливост има шанс тя да е там толкова дълго, колкото и кухнята. Една добре поддържана керамична мивка може да издържи цял живот и благодарение на това, че са лесни за почистване, както и устойчиви на топлина, тя може да изглежда също толкова добре, колкото и в деня, в който сте я купили.

Керамичните кухненски мивки са най-скъпият вариант. Подобно на гранитните кухненски мивки, те се предлагат от около 700лв, но отново като гранитните ще платите малко повече за доставка поради тяхната крехка природа, когато са в транзит. Керамичните кухненски мивки обаче не са подходящи за всеки. Поради теглото им, първо трябва да се уверите, че работният ви плот може да издържи такъв. Това е важно, ако планирате да монтирате мивката си отгоре и е още по-необходимо, ако планирате да закупите керамична мивка за вграден монтаж.

Предимства:

 • Най-лесен за поддръжка и поддържане чист
 • Изключително издръжлив – устойчив на топлина и петна
 • Безпроблемно стиленИздържа на повечето битови химикали

Минуси:

 • По-скъп вариант
 • Може да се счупи (въпреки че може да се поправи)
 • Много тежък и по-малък избор

Заключение

Няма лоши материали за кухненски мивки, всичко зависи от вашите изисквания и стилови предпочитания. Дори най-евтината мивка от неръждаема стомана може да бъде подходяща за вас и стига да се грижи за нея правилно, тя може да издържи толкова дълго, колкото всяка друга мивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *