Кухня, уреди и обзавеждане

Избор на подходящ сифон за кухненска мивка

Изборът на подходящ сифон за кухненска мивка зависи от няколко фактора, като размера на мивката, типа на мивката и начина на монтаж на сифона.

Първо, трябва да измерите размерите на отвора на мивката, за да можете да изберете сифон, който може да се монтира правилно. В повечето случаи кухненските мивки имат стандартен отвор с диаметър от около 90-110 мм, но може да има и изключения.

След това трябва да определите типа на мивката. Също така, трябва да се има предвид дали мивката е за враждане или не, тъй като това може да повлияе на избора на сифона.

Накрая, трябва да се реши как ще бъде монтиран сифонът. Някои сифони могат да се монтират пряко към мивката, докато други се монтират към тръбата за оттичане. Като цяло е добре да се избере сифон, който може лесно да се изважда, за да може да се почиства, когато е необходимо.

 

Сифон за кухненска мивка | bg-maistor.com

 

Какво представляват сифоните?

Въпреки че принципът на работа на различните сифони е подобен, има много разлики в техния дизайн – и следователно дизайнът, методът на инсталиране и поддръжката в бъдеще се различават.

 

Общо има 4 основни типа сифони:

Тръбен сифон

Понякога ги наричат ​​коляно, а най-лесният начин да ги разпознаете е по S- или U-образна форма. Това е най-традиционната и често срещана модификация. Предимствата му включват достъпност и компактност. Те обаче изискват високопрецизни фуги по време на монтажа и не са много лесни за почистване. Въпреки че някои модели имат сгъваем дизайн и щепсел за източване, което донякъде опростява обслужването им. Класически външен вид, но не и най-високата удобство за обслужване

Сифон тип бутилка

Среща се и обозначението „с форма на колба“ – поради наличието на колба („бутилка“), през която тече вода. Тази функция ви позволява да задържите отпадъци или ценни предмети, които случайно са попаднали в канализацията и лесно да ги премахнете, тъй като това отделение се демонтира отделно от сифона (и следователно поддръжката е изключително проста). Недостатък: Такива устройства могат да бъдат доста големи и скъпи.

Гофриран сифон

Изборът на сифон от този тип е преди всичко заради неговата гъвкавост и лесен монтаж – в края на краищата той се основава на гъвкава тръба, която може да се огъва и компресира или разтяга според нуждите. И тази техника обикновено е най-достъпна и поради липсата на ненужни фуги има по-малък риск от течове.
Но има и недостатък, бързо се замърсява отвътре .

Плосък сифон

Още по името е лесно да се познае какъв е ключовият нюанс на това устройство – има плоска форма, което позволява да се инсталира в най-тесните условия. Вярно е, че трябва да се разбере, че сифонът с П-образна тръба е най-труден за поддръжка – понякога се извършва пълен демонтаж за почистване! В същото време, поради минималния обем вода във водния затвор, той може бързо да се изпари и да причини неприятни миризми.

Но отговорът на въпроса какви са сифоните не се ограничава до формата. Обърнете внимание и на това как се затваря дренажният механизъм.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *