Кухня, уреди и обзавеждане

Как да изберем мивка за кухня

Мивка за модерна кухня

Сега има високи изисквания към модерната кухня – това е комфорт, функционалност, наличие на съвременни технологии и, разбира се, красив интериор. Домакините прекарват много време в кухнята, цялото семейство сутрин и вечер със сигурност ще се събере в кухнята за закуска или вечеря. Един от най-важните предмети в кухнята беше и си остава кухненската мивка. Често се случва хората да започнат да мислят за изключителната важност на този обект, когато вече е закупена и монтирана неудобна мивка. За да избегнете неуспешна покупка, препоръчително е да потърсите подходящ модел предварително.

При избора на кухненска мивка определящи са нейната форма, размери, дълбочина и материал. Изборът на материал, от който ще бъде изработена вашата мивка зависи от много неща. На първо място, от дизайна на кухнята и стила на интериора, желаните характеристики и вашия бюджет.

Кухненска мивка отцедник и смесител за кухня | bg-maistor.com

Мивка от гранит или неръждаема стомана?

Неръждаемата стомана е може би най-популярният материал за кухненски мивки. Качествената неръждаема стомана съдържа хром и никел. Те придават на кухненската мивка красив блясък и надеждно я предпазват от корозия. Много метални мивки имат един съществен недостатък – шум. Производителите обаче предлагат собствено решение на проблема – висококачествени кухненски мивки от по-дебела стомана със звукопоглъщащо покритие на гърба.

Композитни мивки

Основният недостатък на композитната мивка е доста висока цена. Такъв минус обаче е повече от компенсиран от техните качествени характеристики. Добрите композитни мивки са много екологични. Те се вписват перфектно в почти всеки кухненски интериор. Лесен за пране. Те имат температурен максимум +280 градуса. Те не се страхуват от „химия“ и поглъщат звука на течаща вода.

Композитните мивки са направени от каменни стърготини, специално свързващо вещество на базата на смоли и пигменти. Цветовете им могат да имитират естествен камък в най-странни нюанси. Всеки производител има различно име за композитен материал. Мивките Blanco имат силгранит, a Viega има тегранит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *