Кухня, уреди и обзавеждане

Hansgrohe: Експертни съвети за дълготрайна чистота и блясък

Hansgrohe: Експертни съвети за дълготрайна чистота и блясък

Hansgrohe, водеща немска марка в индустрията за кранове, произвежда най-добрите уреди за баня и кухня от началото на 1900 г. Почитан за своя рационализиран дизайн, надеждност и издръжливост, смесителите Hansgrohe са олицетворение на съвършенството.

Независимо от това, поддържането на тези прецизно изработени части в оптимално състояние изисква набито око за детайлите и умение за редовна поддръжка.

Нека се задълбочим в някои от най-сложните детайли за това как да почистваме и поддържаме смесители Hansgrohe, което надхвърля обикновеното почистване на повърхността.

 

hansgrohe focus smesiteli za baniya kuhniya | bg-maistor

Редовно почистване на смесителите

Ако се стремите да поддържате вашите смесители Hansgrohe в перфектна форма, редовното им почистване е най-добрият вариант. Честото почистване предотвратява натрупването на мръсотия и сапунена пяна върху крана. Можете лесно да почистите смесителя с помощта на мека и неабразивна памучна кърпа или гъба с мек сапун или препарат. Стойте далеч от абразивни почистващи препарати или подложки за изтъркване, тъй като те могат сериозно да надраскат повърхността на вашите тела. Най-добре е да напръскате върху кърпата или гъбата и след това да почистите уреда, вместо да пръскате директно върху крана.

 

Почистване на аератора

Аераторът, малък мрежест екран, разположен в края на чучура на крана, играе ключова роля за намаляване на потреблението на вода чрез добавяне на въздух към водния поток. Въпреки това, с течение на времето, аераторът може да се запуши с минерални отлагания, възпрепятствайки водното налягане и потока. За да почистите аератора дълбоко, извадете го от чучура и го накиснете в гореща вода и малко препарат за около десет минути. Изплакнете аератора обилно с вода и го прикрепете отново към чучура.
Много от крановете на Hansgrohe също са снабдени с технология QuickClean, което прави още по-лесно почистването на чучура само чрез избърсване на аератора с пръст.

 

Предотвратяване на натрупването на варовик

Варовикът, често срещан проблем в райони с твърда вода, произтича от натрупването на калциеви и магнезиеви отлагания върху повърхността на крана, което може да доведе до матов вид и компрометирана работа. За да избегнете натрупването на варовик, избърсвайте крана до сухо след всяка употреба (или колкото е възможно по-често). Използвайте мека кърпа, за да изсушите повърхността на крана, като обръщате специално внимание на зоните, където водата има тенденция да се събира. Освен това можете да използвате специализиран препарат за отстраняване на котлен камък, за да поддържате водопровода си чист и блестящ.

 

Поддържане на покритието

Смесителите Hansgrohe се предлагат в набор от покрития, включително хром, месинг и много други. За да запазите покритието непокътнато, избягвайте използването на силни химикали или абразивни почистващи препарати, които биха могли да навредят на повърхността на вашите тела. Вместо това изберете мек сапун или препарат и мека кърпа, за да избършете смесителя. За всякакви петна или следи по повърхността изберете неабразивен почистващ препарат, предназначен за конкретното покритие.

 

smesitel za mivka hansgrohe tecturis | bg-maistor

Някои основни основни съвети, които трябва да запомните, когато почиствате вашите смесители Hansgrohe

  • Винаги използвайте мека, чиста кърпа. Стойте далеч от абразивни материали, които могат да надраскат повърхността на крана
  • Използвайте само нежни почистващи препарати. По-интензивните почистващи препарати могат да накарат вашите кранове да блестят, но потенциално ще причинят дълготрайни щети.
  • Не смесвайте почистващи продукти
  • По-добре е да почиствате по – редовно за най-добри резултати.

hansgrohe puravida kolekciya smesiteli | bg-maistor

Заключение

Като следвате тези основни съвети, можете да гарантирате, че вашият смесител ще изглежда зашеметяващо и ще работи оптимално. Вашият смесител Hansgrohe е ценна инвестиция, която заслужава подходяща грижа и внимание, а с правилната грижа ще ви служи добре дълги години напред.

Ако имате още въпроси относно това как да извлечете максимума от вашите смесители Hansgrohe, свържете се с екипа на bg-maistor.com. Нашият екип има богат опит във водопроводната индустрия.  Ние разбираме нашите продукти, от спецификацията до изискванията за монтаж.