Кухня, уреди и обзавеждане

Идеи и съвети за дизайна на вашата кухня

Идеи и съвети за дизайна на вашата кухня

Независимо дали сте в разгара на обновяване на кухнята или току-що сте се преместили в нов дом, планирането на дизайна на вашата кухня изисква известно обмисляне. Искате красива и функционална кухня, но в същото време организацията и оформлението са ключови компоненти, които трябва да имате предвид, независимо от стила на дизайна на вашата кухня. Когато става въпрос за оформление на кухнята, фокусирайте се върху лекотата на използване и ефективността.

Модерно обзавеждане на кухня | bg-maistor.com

Ето няколко експертни съвета, за да се възползвате максимално от дизайна на вашата кухня:

Мисли напред

Когато ремонтирате или проектирате нова кухня, поставете функцията на първо място. Няма идеална форма за вашата кухня. Независимо дали искате U-образна, L-образна, планирайте мивката за кухня, хладилника и плота за готвене в определени места, където изпълнявате определени задачи. Въпреки че доказаното „триъгълно“ оформление е страхотно, ще искате да помислите предварително и да създадете модерна работна зона, която отговаря на вашите нужди.

Направете място за съхранение

Съхранението е основен приоритет в списъка за проектиране на вашата кухня. Не правете грешката да не предвидите повече място за съхранение по време на етапа на планиране. Поставете горните кухненски шкафове чак до тавана, вместо да оставяте празно пространство отгоре, което да събира прах. Помислете за дълбоки чекмеджета на кухненския шкаф за лесен достъп до тигани и тенджери и включете достатъчно място за съхранение на уреди, за да избегнете претрупването на плотовете ви. Увеличете максимално съхранението с шкафове под и над плотовете.

Добавяне на остров

Друг съвет за дизайна на вашата кухня е да добавите кухненски остров. Това е мястото, където ще се проведе подготовката за готвене и моментите на семейно обвързване. Освен ако нямате ограничено пространство, обмислете внимателно местоположението му. Той не трябва да блокира зоните пред основните ви уреди и трябва да оставя достатъчно място за отваряне на вратите на уреда. Поставете мивка на острова срещу готварската печка, за да увеличите работния процес и пространството.

Висяща LED лампа ф540мм 4200К | bg-maistor.com

Подходящото осветление за кухня има значение

Когато планирате оформлението на вашата кухня, помислете за всички работни пространства, които ще се нуждаят от подходящо осветление. Имате ли отворен прозорец? За разлика от другите стаи във вашия дом, горното осветление в кухнята е недостатъчно. Помислете за лампи под шкафа, които светят директно върху плотовете. Позиционни светлини, за да светят на работни места като печки и мивки. Обърнете внимание на тези съвети за осветление за дизайна на вашата кухня:

  • Общо осветление за цялостно осветление
  • Работно осветление за всички основни работни зони
  • Акцентно осветление за подобряване на красотата и функционалността на кухнята

Инсталирайте достатъчно електрически контакти

Много уреди във вашата кухня ще имат нужда от захранване, както малки, така и големи. Уверете се, че има подходящи източници за преместени или нови кухненски уреди. Много хора разбират твърде късно, че нямат подходящите електрически или газови линии за нуждите на кухнята си. Знайте колко уреди ще използвате сега и в бъдеще и планирайте съответно електрическите си контакти в кухнята. Също така измервайте уредите, за да сте сигурни, че ще се поберат в определените пространства.

Достатъчно пространство и функционални повърхности

Няма такова нещо като твърде много пространство на кухненския плот. Един от най-пренебрегваните съвети за оформлението на кухнята е липсата на достатъчно работно пространство. Повечето собственици на жилища се фокусират върху нуждите за съхранение и забравят за функционалните повърхности. Както споменахме по-рано, трябва да създадете определени пространства за извършване на определени задачи като готвене, почистване, хранене или почивка със семейството. Тези задачи ще изискват достатъчно пространство на плота или открити островни повърхности.

Обзавеждане на кухня | bg-maistor.com

Посетете Bg-maistor.com, за да научите повече

Когато става въпрос за проектиране на кухненско оформление, няма съмнение, че мястото за съхранение и работните повърхности са на първо място в списъка за собствениците на жилища. В Bg-maistor.com ви предлагаме голямо разообразие от мивки за кухня и аксесоари, аксесоари и принадлежности за мивка, системи за разделни отпадъци, както и осветление за кухня, от които да избирате, за да направим вашата кухня по-функционална. Свържете се с нас.

Посетете нашия сайт, за да научите повече практични съвети за оформлението на кухнята.

Тел: 0887969780, 0889721281
Email: shop@bg-maistor.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *