Кухня, уреди и обзавеждане

Как да планирате ремонт на кухня

Как да планирате ремонт на кухня

Ремонтът на кухня е един от най-вълнуващите проекти, които можете да направите за вашия дом. Независимо дали става въпрос за обикновен ремонт или цялостно обновяване на оформлението на кухнята, можете лесно да трансформирате вашето кухненско пространство в нещо наистина специално, като същевременно подобрите естетическата привлекателност на вашия дом. Успешният проект за обновяване обаче изисква креативност и правилно планиране.

Ето интелигентни съвети как да планирате ремонт на кухня

Визуализирайте как искате да изглежда вашата кухня

Първата стъпка в ръководството за планиране на вашата кухня е да визуализирате как искате да изглежда вашата кухня. Помислете как използвате кухнята си всеки ден. Какво работи и какво не? Какво оформление работи най-добре за вас и вашето домакинство? Имате нужда от повече от едно работно пространство? Как искате да изглежда вашата кухня по отношение на кухненски шкафове, плотове, уреди и избор на декор? Повече от всичко друго вашата кухня трябва да бъде практична и функционална.

Задайте своя бюджет

След като имате ясна представа какво искате, е време да определите бюджета си. Ако наемате интериорен дизайнер или експерт по ремонт на кухня, насрочете първоначална консултация и оглед, за да могат да ви посъветват как да планирате кухненско оформление, което да ви подхожда. Част от тази стъпка е измерването на вашето кухненско пространство, за да откриете дизайнерски опции и разходи. Ако тръгнете по пътя „Направи си сам“, ще трябва да изчислите общите разходи и да създадете гъвкав бюджет с допълнителни пари за покриване на непредвидени разходи.

Направете вашето проучване

Отделете време, за да проучите повече идеите си за обновяване на кухнята. Разгледайте онлайн уебсайтове за обзавеждане на кухня, за да получите креативни идеи как да направите вашата кухня да се откроява. Сравнете материалите за кухненски плотове и вижте тези креативни идеи за съхранение на вашата кухня.

Заложете на качествени материали

Докато планирате проект за обновяване на кухня, уверете се, че можете да намерите най-висококачествените материали, които можете да си позволите. Това означава първокласни кухненски шкафове, издръжливи плотове и подови настилки, модерни уреди и енергийно ефективни осветителни тела, които ще издържат. Помислете за проучване на използвани материали, за да получите висококачествени артикули в рамките на бюджета си. Уверете се, че вашите материали и уреди съответстват на вашия кухненски декор или тема.

Помислете за скритите разходи

Не забравяйте да вземете предвид всички скрити разходи, като например труда, който може да ви е необходим за инсталиране на водопроводни инсталации и електрическо окабеляване, ако е необходимо, транспортни разходи за вашите материали и данъци. Имайте предвид, че извършването на повечето ремонтни дейности сами ще ви спести значителна сума пари. Бъдете практични и избягвайте да купувате ненужни предмети, джаджи или уреди, които рядко ще използвате. Научете как да планирате преобразяване на малка кухня с ограничен бюджет тук.

Не забравяйте за планирането на кухненското пространство

Вие също така ще искате да се уверите, че всичко е добре изложено в ръководството за планиране на вашата кухня, за да осигурите подходяща безопасност. Планирайте за максимално удобство, като начертаете вашето пространство. Оставете достатъчно пространство на плота за приготвяне на храна, достатъчно място на пода пред уредите за лесно отваряне на вратата и оставете достатъчно място за трафика в кухнята. Дори когато работите с изпълнител или дизайнер, не се увличайте от вълнението – придържайте се към плана си.

смесители за кухня | bg-maistor.com

Посетете онлйан магазин bg-maistor.com, за да научите повече

Искате да купите кухненска мивка или смесител за кухня за вашия проект за обновяване на кухнята? Нуждаете се от още съвети как да планирате проект за обновяване на кухня? Нашият опитен персонал в bg-maistor.com е отличен в това да ви помогне да намерите най-точните аксесоари за кухня във вашата кухня. Получете вида, който желаете във вашата кухня, на цена, която работи за вас. Елате в нашия шоурум и се насладете на цени с големи отстъпки с нашия огромен наличен инвентар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *