Кухня, уреди и обзавеждане

Различни видове кухненски смесители с техните уникални предимства

Кухня. Най-хубавото работно място в къщи!

Отличният кухненски смесител е важен компонент от свързаното кухненско оборудване и решаващ фактор при приготвянето на ястия. За подобрен воден поток и по-лесно почистване има сензорни смесители за кухненска мивка, двойни и едноръкохваткови смесители. Има и разнообразие от покрития, като например неръждаема стомана, за да завършите дизайна на вашата кухня със стил. Те са изработени с мисъл за функционалността и могат да променят облика на вашата кухня.

Всеки дизайнерски смесител има аератор, който минимизира въздушния поток. Видът кранове, които избирате, ще зависи най-вече от това защо правите покупката. Издърпващите се и изтеглящите се кранове работят най-добре за пълнене на тенджери и почистване на мивката, докато мостовият смесител има два лоста, а не един за регулиране на температурата. В тази статия описваме различни типове смесители за кухня, техните предимства и как могат да се използват в кухня с всякакъв размер.

Смесители за кухня с изтеглящ се чучур | bg-maistor.comСмесители с една дръжка

Едноръкохватковият кран е точно това, както звучи: разполага с една дръжка, която регулира както налягането, така и температурата на водата. Едноръкохватковите смесители са лесни за използване, тъй като са лесни за инсталиране и е необходим само един отвор за пробиване. Освен това едноръкохватковите смесители са чудесен избор за компактни мивки, защото заемат по-малко място.

Смесители с четвърт оборот

Крановете с четвърт оборот, които се завъртат напълно само с едно завъртане, за да осигурят пълен поток, използват керамични дискове. Тези кранове са най-добрият избор за хора с артрит, слаби ръце, възрастни хора и деца поради изключително ниското им триене. Фактът, че можете да ги включите с опакото на ръката или лакътя си, ги прави полезни дори ако ръцете ви са мръсни.

Смесители със сензор

Смесители за кухня със сензор са смесители, които позволяват на потребителя да регулира температурата и потока на водата, като използва сензор за засичане на движение. Това означава, че потребителят може да регулира водата без да се докосва до смесителя, което може да е особено полезно в кухните, където ръцете на готвача са обикновено мръсни.

Смесителите за кухня със сензор са обикновено снабдени с батерии или електрически източник за захранване, което позволява на сензора да засича движението и да реагира бързо при нужда. Тези видове смесители се предлагат в различни стилове и дизайни, което ги прави подходящи за всеки вкус и интериор.

Смесителите със сензор имат много предимства, като например по-голяма хигиена, по-лесно регулиране на температурата и потока на водата, както и по-малко загуба на вода. Те също така могат да бъдат по-ефективни от гледна точка на енергийната ефективност, като намаляват излишното изразходване на топла вода. Предварителната настройка на скоростта на потока също така помага на потребителя да не избира прекалено силен дебит, което намалява пръскането и поддържа кухненски мивки по-чисти.

Кухненски смесители Описание
Смесители за кухня / ниски Смесители за кухня с ниска височина са идеални за кухни с ниски мивки или за тези, които желаят да имат по-малко видима част от смесителя над мивката. Те често се избират за модерни кухни, които имат по-малко декоративни елементи.
Смесители за кухня с висок чучур Смесителите за кухня с висок чучур са лесни за инсталиране и поддръжка. Те могат да добавят стил и функционалност на кухнята и да позволят на потребителя да работи по-удобно и ефективно в кухнята.
Смесители за кухня с изтеглящ се чучур Смесителите за кухня с изтеглящ се чучур могат да бъдат със сензор, което ги прави особено удобни за употреба в готварски зони, където ръцете на готвача могат да бъдат мръсни. Те също така могат да бъдат по-ефективни от гледна точка на енергийната ефективност, като намаляват излишното изразходване на топла вода.
Смесители за кухня за стенен монтаж Смесители за кухня за стенен монтаж са смесители, които се монтират на стената, вместо да бъдат монтирани на мивката. Те са особено полезни за кухни, където няма достатъчно пространство на мивката, или за кухни, които имат нестандартни размери на мивката.
Смесители за кухня с/за филтрираща система Смесители за кухня с филтрираща система са смесители, които са оборудвани с филтър, който пречиства водата от замърсявания и примеси. Тези смесители са особено полезни за хора, които желаят да пият по-чиста вода, когато готвят или пият вода директно от чешмата.

Заключение

Изборът на смесител за кухнята не е лесен. Голямото разнообразие от налични видове, материали и покрития може да ви завладее, да не говорим колко струват. Уверени сме, че горният съвет ще ви помогне да изберете надеждни дизайнерски кранове за вашето пространство.

Освен това разгледайте различните смесители от Bg-maistor.com – водещ бранд за аксесоари за баня и кухня, който предлага една от най-добрите смесители за кухня в България. Можете да избирате от голямо разнообразие от смесители и мивки за баня. Така че, постете нашия онлайн магазин, купете няколко фантастични смесителя и се насладете на новия си кран, докато го използвате, както желаете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *