Кухня, уреди и обзавеждане

Модерен кухненски дизайн – кой кухненски смесител е най-подходящ за вас?

Планирате ли да завършите къщата си? Нямате идея как да проектирате кухнята си? Много собственици избират модерни дизайни на кухни – както минималистични, така и богати на много интересни аксесоари. Кухненските проекти могат да изглеждат напълно различни – дори ако се използват подобни аксесоари. Кой е задължителният елемент за всяка кухня? На първо място – кухненски смесители.

Кухненско оборудване – как да изберем най-добрите аксесоари за кухнята?

Пазарът предлага голямо разнообразие от различни смесители за кухня. Те се различават по размер, резба, функции и най-важното – външен вид. Модерните смесители за кухни трябва да отговарят идеално на стила на интериорния декор, както и на вашите индивидуални нужди. При избора на кухненски аксесоари е добре да се запознаете с най-новите тенденции.

Модерни кухненски смесители – обърнете внимание на начина на монтаж

Модерните кухни използват ли само кранове за мивка с необичайна форма? Не е задължително!  Това е особено полезно, ако решите да изберете определен дизайн на кухнята – например ретро. Ако се чудите как да изберете кухненски кран за този и други стилове, имате две възможности. Можете да избирате между стенен и палубен кухненски кран. Какви са характеристиките и предимствата на такова оборудване? Как се прилага в съвременните кухни?

Смесител за кухня, стенен VIDIMA SEVAS | bg-maistor.com

Стенен кухненски смесител

Смесителите за стенен монтаж могат да се монтират само ако тръбите, доставящи водата, са разположени над мивката. Такива кранове обикновено имат две дръжки. Друг вид – напоследък са доста популярни кухненските смесители с Х-образни дръжки. Подходящи ли са все още такива кухненски аксесоари за класически интериор? Смесителят за стенен монтаж може да ви помогне да запазите класическия дух и в същото време да внесе нотка на оригиналност. Фитингите за стенен монтаж изглеждат най-добре в традиционните интериори. Те често се монтират и в модерни кухни, обзаведени в ретро стил, където могат да се използват смесители, стилизирани като през 30-те години.

Смесители за палуба

Смесители за палубен монтаж могат да се монтират, когато тръбите минават под нивото на санитарната арматура. Едноръкохватковите смесители за мивка са класическите представители на тази група. Как да ги използваме в модерните кухни? Кранове като този са идеални за проекти с кухненски остров или мивки, монтирани до прозореца.

Как да проектираме кухня? Изберете правилния чучур за кухненски кран

Модерната кухня трябва да бъде преди всичко функционална. Този критерий се определя от оборудване като кухненски смесител, по-точно – неговия чучур. Стандартните, фиксирани елементи стават все по-остарели. Напоследък по-необичайните кухненски аксесоари станаха по-общ избор.

На какво да обърнете внимание при избора на кухненско оборудване от този тип – как да изберем добър кухненски кран? Както твърдят много производители, най-добрият кухненски чучур трябва напълно да отговаря на конкретните нужди на потребителя. Един внимателно подбран продукт може да улесни живота и да опрости ежедневните задачи. Пазарът предлага кухненски смесители с три вида чучур за избор: изтеглящ се, гъвкав и въртящ се.

Смесители за кухня с издърпващ се чучур | bg-maistor.com

Смесители за кухня с изтеглящ/издърпващ се чучур

Последните тенденции в модерния дизайн на кухни включват интересни решения по отношение на кухненските кранове. Един от тях – телескопичен изтеглящ се смесител поставен под прозорец. Това е изключително функционален кухненски уред. Такъв модел може да се монтира както на мивка с едно корито, така и на мивка с две корита.

Изтеглящ се чучур позволява да напълните всяка, дори и най-голямата тенджера, да достигнете всеки ъгъл на мивката при почистване, да изплакнете добре храната, да напълните кофа с вода, без да е необходимо да я поставяте в мивката. Голяма част от кухненските смесители с изтеглящ се чучур имат два варианта на струя. Водата може да бъде фокусирана или пръскана. Чучурите могат да имат и водоспестяващи функции и да бъдат оборудвани с аератори.

Смесители за кухня с гъвкав чучур | bg-maisto.com

Смесители за кухня с гъвкав чучур

Подобно на изтеглящ се точков кран, гъвкавите фитинги позволяват насочване на водния поток директно, където искате и пълнене на високи тенджери и съдове с вода. Освен функционални – което е най-важната характеристика в кухнята, смесителите с гъвкав чучур изглеждат и невероятно.

Гъвкавите чучури често се предлагат в необичайни цветове. Това е перфектна възможност за модерни кухни. Има и модели в изчистени, неутрални цветове: черно и бяло, които могат да направят кухнята да изглежда елегантна и елегантна. Най-голямото предимство на гъвкавите чучури обаче е фактът, че те могат да бъдат регулирани във всякаква форма според индивидуалния вкус. Тези уреди са достатъчно гъвкави, за да създадете своя собствена, уникална форма.

Чучур за кухненски кран – фиксиран или въртящ се?

Смесителите с фиксиран чучур принадлежат към най-основните кухненски уреди. Те обикновено са класически и семпло изглеждащи. Тяхната функционалност обаче е много по-лоша от издърпващата се или флексибle кранове. Въртящият се кран може да бъде добър компромис между двете опции. Най-голямото предимство в този случай е по-ниската цена на най-простите модели. Въпреки това, те рядко се използват в съвременните кухни.

Важно

Изборът на най-подходящия кухненски смесител за вас зависи от вашите индивидуални нужди и предпочитания. Ако имате нужда от смесител, който може да достигне до различни части на мивката или плота, смесител с изтеглящ/издърпващ се чучур или смесител с гъвкав чучур е чудесен вариант. Ако търсите смесител с модерен дизайн, има много възможности на пазара.

С малко проучване можете да намерите кухненския смесител, който е идеален за вашата кухня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *