Кухня, уреди и обзавеждане

Стил на кухненската мивка

Стил на кухненската мивка

Независимо дали обновявате кухнята си или персонализирате нов дом, изборът на кухненска мивка е важен. Ще използвате мивката няколко пъти на ден и стилът, който изберете, трябва да се вписва в дизайна на вашата кухня, както и в начина ви на живот. С многобройни фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате кухненските аксесоари, трябва да мислите за нещо повече от наличното пространство, но ние сме тук, за да ви помогнем. Ето нашето ръководство, което ще ви помогне да намерите най-добрата мивка за вашата кухня.

стилна мивка за кухня | bg-maistor.com

Основни неща, които трябва да имате предвид при избора кухненската мивка

Инсталирането на мивка изисква използването на един от многото различни методи за монтаж. Разполагаме с модели за долно монтиране, които се сливат безпроблемно с вашите плотове. Тези мивки се монтират под плотовете, за пълно интегриране във вашата кухня и без ръб на мивката около купата. Благодарение на техния елегантен дизайн и плавно интегриране във вашите плотове, това е опцията за монтаж.

Освен метода на инсталиране, няколко фактора ще влязат в сила, когато изберете следващия си стил на кухненска мивка, като например:

Фактори при избора на следващия стил на кухненската мивка

Размер

Например, ако имате малко място на остров, може да искате малка бар мивка. Ако имате достатъчно място, може да изберет по-масивна мивка, за да улесните ежедневните си дейности като миене на чинии, приготвяне на храна и други.

Основна употреба

Когато избирате мивка, трябва да помислите и къде искате да я поставите, за да използвате времето си в кухнята по най-добрия начин. Ако имате прозорец, през който искате да гледате, докато миете чинии, например може да помислите да поставите новата си мивка под него. Или за по-лесно приготвяне на храна, може би е по-добре да поставите мивката близо до печката. Може също да искате да направите почистването по-лесно, като поставите съдомиялната наблизо. Освен красотата си, мивките са и практични елементи във вашата кухня. Не подценявайте колко полезни могат да бъдат по време на приготвяне на храна и почистване.

Кухненски дизайн

Какви са основните цветове и форми, използвани в декора на вашата кухня? Отговорът на този въпрос може да ви помогне да изберете дизайн, идеален за вашия мивка. Правоъгълните мивки с по-остри ръбове допринасят за минималистичен или модерен дизайн на кухнята. Заоблените ръбове са по-добри за традиционните кухни. Ако вашата кухня е в модерен стил, изберете D-образни мивки, която предлагат повече пространство от правоъгълните мивки с подобен размер. Нашите цветове включват модерно чисто бяло и мивки от неръждаема стомана, но ако искате по-селски или класически вид, изберете една от нашите почти бели мивки.

Материал

Материалът, от който е изработена мивката, също е важен. Например неръждаемата стомана издържа дълго време и е устойчива на надраскване. Ако имате уреди от неръждаема стомана, този материал ще се впише добре в дизайна на вашата кухня. Ако обаче предпочитате мивката ви да се съчетава повече с плотовете ви, може да помислите за други материали като акрилна мивка.

Брой мивки

Ако имате здраво работеща кухня, може да имате нужда от няколко мивки за вашата кухня. Моделът с двойна купа ви позволява да работите от едната страна, докато накисвате съдове от другата. Тази опция е полезна и ако нямате достатъчно място или необходимата водопроводна инсталация за две мивки в кухнята, но имате нужда от допълнително пространство. По-малките модели с един мивка са подходящи за отделни подготвителни зони или мокри барове. При толкова много решения, които трябва да вземете, от решаващо значение е да знаете повече за стиловете, размерите и други фактори, които влизат в действие при избора на мивка. Знанието наистина се превръща в сила, когато трябва да вземете най-информираното решение за всички дизайнерски елементи във вашия дом, които също ще имат практическа употреба.

Стилове на кухненската мивка

Всеки дизайн на мивка има положителни и отрицателни качества, но когато намерите правилния, той ще пасне перфектно на вашия дом и живот. Имаме множество налични стилове, които да паснат на вашия дом и живот, като например следните:

Единични мивки

Мивките с едно корито имат предимството да се монтират почти навсякъде. Можете да добавите такъв към остров или към кухня на малък апартамент. Някои единични мивки са по-добри за тесни пространства от други.

Моделите с едно мивка обаче не трябва да са малки.

Двойни мивки

Стилът с две мивки е особено популярен поради своята практичност. Можете да накисвате съдове от едната страна, докато оставяте другата страна свободна за готвене или почистване. Тъй като този формат на мивката е толкова добре познат, имаме модели от няколко материала. Когато мият чинии, много хора имат странични предпочитания въз основа на това коя ръка използват често.

Двойните мивки са особено полезни за кухни, където се правят големи количества храна или когато има нужда от измиване на големи съдове. Те могат да бъдат по-удобни от гледна точка на организацията на работното пространство, като позволяват на повече от един човек да работи на кухненската мивка.

Двойните мивки могат да бъдат снабдени с различни функции, като например разделителен рафт за поставяне на чинии и съдове, които чакат да бъдат измити. В зависимост от производителя, те могат да бъдат снабдени и със смесители за вода, които могат да бъдат стандартни или с изтеглящ се чучур.

 

Избор на кухненска мивка Описание
Мивки за кухня от неръждаема стомана Мивките за кухня от неръждаема стомана са един от най-популярните видове мивки на пазара. Те са издръжливи, устойчиви на корозия и петна, лесни за почистване и се предлагат в различни размери и форми.
Мивки за кухня композитни / гранитни Една от големите предимства на композитните мивки е тяхната устойчивост на надраскване и удари. Те са много твърди и здрави материи, които могат да устоят на силни удари и на драскотини. Композитните мивки също така са устойчиви на корозия и на петна, което ги прави лесни за почистване и поддръжка.

Заключение

Най-важното нещо при избора на кухненска мивка е да отговаря на вашите конкретни нужди и да бъде функционална. Това означава да изберете мивка, която е достатъчно голяма, за да посрещне нуждите ви и да има правилната форма, дълбочина и материал, за да отговарят на начина, по който използвате кухнята си.

Например, ако често готвите за големи групи от хора, може да изберете по-голяма мивка, която да посреща нуждите ви. Също така, ако имате много големи съдове, може да изберете мивка с по-голяма дълбочина. Изборът на материал зависи от личните ви предпочитания и от това, колко често сте готови да почиствате и поддържате мивката.

Важно е също така да изберете мивка, която е лесна за монтаж и поддръжка и да бъде налична в рамките на вашето бюджетно ограничение. Трябва също да помислите за допълнителните функции, които може да има мивката, като например разделителен рафт за поставяне на чинии и съдове, които чакат да бъдат измити, или смесители за вода, които могат да бъдат стандартни или с изтеглящ се чучур.

Като цяло, най-важното е да изберете кухненска мивка, която е практична, функционална и отговаря на вашите нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *