Електрическият бойлер се използва за нагряване на вода за битови нужди, като най-често това се случва при липсата на централно водоподаване в сградата от топлоснабдителна фирма ТЕЦ. В зависимост от нуждите на бойлера, може да се прикачат множество допълнителни уреди като: предпазно-възвратен клапан, термометър, нивометър, манометър, нагревателен елемент, терморегулатор и още. 

 

elektricheski-boileri-bg-maistor

 

Бойлерите от своя страна мога да бъдат обемни и проточени. Обемните бойлери са едни от най-използваните и могат да бъдат за вертикален или хоризонтален монтаж, малко обемни за под или над мивка, със серпентина, буферни съдове или термодинамични бойлери. В зависимост от модела обемните стенни бойлери могат да бъдат със вместимост 7 – 200 литра и мощност от 1500 – 3000W. Те се монтират директно на тръжната система за студена вода и разпределят наградата вода до всички нужни точки /баня, кухня/ в жилището. При някой модели благодарение на ECO функции се повишава икономията на енергията, като на практика се оптимизира производството на топла вода и се намаляват загубите, създадени за максимално спестяване! При стоящите обемни бойлери и буферни съдове тяхната вместимост е значителни по-голяма от 200 – 2000 литра с мощности от 2000 – 12000W. Използват се за централно захранване с топла вода на хотели, еднофамилни къщи, офиси и др. 

 

elektricheski-boileri-bg-maistor-1

 

Проточните бойлери могат да бъдат монтирани направо към смесителната батерия или към системата, като тяхната мощност е осезаемо по-голяма от 3000 – 30000W, защото поради малкият си обем от 3 – 15 литра и голямата мощност те загряват водата в момента на протичането и.

Термопомпени електрически бойлери с хибридна технология с енергиен клас А, до 50% икономия в сравнение с бойлерите от клас B. Лесени за инсталиране със скрити хидравлични връзки! Пестене на енергия до 50% всеки ден!

 

Показване на 1–16 от 200 резултата

Покажи 8 16 32 64

Вертикални бойлери (100)

Хоризонтални бойлери (43)

Бойлери за монтаж под/над мивка (22)

Бойлери със серпентина (37)

Буферни съдове за отоплителни инсталации (6)

Термопомпени и термодинамични бойлери (10)

Мултипозиционни бойлери (33)

Проточни бойлери (5)

Електрически бойлери със сух нагревател (42)

SMART Бойлери (22)