Пелетни горелки

 

Пелетни горелки навлизат все повече в нашето ежедневие, те са добро решение за преустройство на съществуваща инсталация от твърдо гориво, нафта или други. Вече се предлагат и Български горелки, които не отстъпват по нищо пред Европейските по качество. Предлаганите пелетни горелки са съвместими с почти всички котли на твърдо гориво.

 

Пелетни горелки

 

Полезни съвети за избора на подходяща пелетна горелка

Трябва да знаете какви пелети смятате да използвате! С ниско или с високо пепелно съдържание. Дървесни или друг вид пелети, а може би и костилки. Това е важно, защото има горелки, които не могат да горят всичко, без да се налага да се почистват.

Котелът, на който ще се монтира пелетната горелка – дали е подходящ за пълноценното усвояване на мощността на самата горелка, или ще има големи загуби в комина, заради малка нагревна повърхност и ниско КПД. Важен фактор определящ, разходът Ви на пелети.

Мощността на котела не е ориентир, че със същата мощност трябва да бъде и горелката. В повечето случаи, котлите на твърдо гориво са преоразмерени, и горелка с по-малка мощност ще Ви свърши работа.

 

Показване на 1–16 от 26 резултата

Покажи 8 16 32 64