Отоплителни системи

Ефективни и надеждни отоплителни тела за вашия дом – панелни радиатори за парно

Ефективни и надеждни отоплителни тела за вашия дом - панелни радиатори за парно

Панелните радиатори са най-често срещаният тип радиатори за парно. Те са изработени от алуминий или стомана и имат различни размери и мощности. Алуминиевите радиатори са по-леки и по-ефективни от стоманените радиатори, но са и по-скъпи. Стоманените радиатори са по-евтини, но са и по-тежки и по-малко ефективни.

При избора на радиатори за парно е важно да се вземат предвид размерът на помещението, което ще се отоплява, мощността на радиатора и цената.

Панелните радиатори за парно са ефективни и надеждни отоплителни тела. Те са лесни за монтаж и поддръжка и са подходящи за отопление на различни помещения.

На пазара се предлагат изключително голямо разнообразие от отоплителни уреди, работещи посредством различни видове гориво. Популярни напоследък са пелетните камини и котли, електроенергийните термопомпи и стандартните варианти на отоплителни уреди на твърдо гориво. Изграждането на цялостна отоплителна система, без значение от използваното гориво, винаги е било сред предпочитаните алтернативи за отопление на жилища и обществени сгради. То се извършва с помощта на радиатори или конвектори.

 

Панелен радиатор 400х2200х104мм 2697W | bg-maistor.com

Качествените панелните радиатори

В тази публикация ще обърнем внимание на радиаторите и най-вече на качествените панелните радиатори и най-предпочитаните сред тях.

 

Какво представляват панелните радиатори

Панелните радиатори са отоплителни тела, които се монтират към отоплителни системи. Те са предназначени както за еднотръбни, така и за двутръбни отоплителни инсталации. Максимално допустимата експлоатационна температура трябва да бъде по-ниска от 110 градуса.

Повечето качествени панелни радиатори са произведени от стомана, характеризираща се с висока якост и еластичност. Въпреки, че са направени от стомана, теглото им не е много голямо, което е предпоставка за техния лесен монтаж и транспортиране.

Друго характерно за панелните радиатори е, че са с висока топлопроводимост и отдават голяма топлина, заради което и са сред предпочитаните варианти за отопление. Това ги прави и подходящи за големи помещения, както и за по-рядко обитаеми къщи и сгради, в които отоплението не е ежедневно, а само когато е обитаемо.

 

Какви са предимствата на панелните радиатори

  • Осигуряват оптимално отопление на помещението;
  • Голямата площ на панелните радиатори е предпоставка за равномерно затопляне на помещението, в което са монтирани;
  • Изчистен и елегантен дизайн, който е съвместим с различни интериорни решения;
  • Разнообразието от размери дава възможност за избор на различни височини и ширини на отоплителните тела.

Избор на панелни радиатори

Най-важното, с което трябва да се съобразите при избора на качествени панелни радиатори, са техните технически параметри. Необходимо е те да съответстват на отоплителната система, за която ще ги използвате. Ето и няколко съвета, които да ви ръководят при избора на подходящите панелни радиатори.

Обем на помещението и топлоотдаване

Хубавото на панелните радиатори е, че не е трудно да намерите точния размер, необходим за вашето помещение. Качествените панелни радиатори могат да бъдат изцяло съобразени с личните ви нужди, благодарение на голямото разнообразие на размери, в които се предлагат.

Поръчайте панелни радиатори, които отговарят на нуждите на вашата отоплителна система

Още в начален етап на проектиране на отоплителната система е добре да предвидите точно какви радиатори ще са най-подходящи за нея. Ако радиаторите не отговарят на характеристиките на изградената отоплителна система, е възможно те да се износят бързо или да нямат възможност да покажат потенциала си.

 

COMRAD Панелен радиатор 600х2400мм 6358W | bg-maistor.com

Външен вид на панелните радиатори според интериора на помещението

Естетическият вид на самите радиатори не е за подценяване. Те трябва да допълнят интериора на дома ви, а не да го загрозяват или да се открояват сред всичко останало. Пазарът предлага изключително голямо разнообразие от форми и модели панелни радиатори, дело на различни производители. Това осигурява възможност да изберете такива, каквито биха се приобщили най-много към интериора на дома ви.

Важен съвет панелен радиатор

Избирайте радиатор, който е подходящ за вашия климат. Ако живеете в студен климат, ще ви трябва по-мощен радиатор. Избирайте радиатор, който е лесен за поддръжка. Панелните радиатори са лесни за поддръжка, но някои модели са по-лесни за почистване от други.Купете радиатор, който е с гаранция. Гаранцията ще ви защити в случай на повреда на радиатора

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *