Menu

Cart

Електрически конвектор - Как да изберем подходящия!

Електрически конвектор

Как да изберем подходящия!

 

Необходимата за едно помещение отоплителна мощност се изчислява, имайки предвид множество параметри на средата - обем и изложение на помещението, вид на строителната конструкция, вид на топлоизолацията, площ на прозорците, допълнителни топлоизточници и др. Все пак приблизителни изчисления могат да бъдат направени,  отчитайки само обема на помещението. В този случай е добре да бъдат предвидени между 35 и 45W отоплителна мощност на един кубичен метър. Така например, ако стаята е с обем от 35 куб/м., то необходимата отоплителна мощност е 1200-1500W.

 

 

 

Електрическите конвекторите могат да бъдат оборудвани с различни типове термостати. Стандартният електромеханичен термостат е лесен за използване, позволява поддържане на постоянна температура в помещението и спомага за оптимизиране на енергийните разходи. Електронният термостат поддържа в помещението зададената температура с точност до 0,1*С, което го прави до 15% по-ефективен в управлението на енергопотреблението. Цифровият електронен термостат прецизно управлява конвектора, като превключва автоматично между основен и икономичен режим и осигурява не само постоянна температура в помещението, но и намалява енергийните разходи с до 25% в сравнение със стандартните термостати.

 

Електрически конвектор 1

 

Класически или лъчист конвектор?

Класическият конвектор изисква по-малка първоначална инвестиция, докато лъчистия е относително по-скъп, но осигурява несравним комфорт и е значително по-икономичен!

 

Разгледайте всички електрически конвектори при нас тук...

Последно променена вПонеделник, 24 Септември 2018 15:52