Отоплителни системи

Какво представлява и за какво се използва инфрачервено отопление?

от bg-maistor

Инфрачервено отопление, или по-известно като инфраред е иновативен и ефективен начин за отопление на всякакви помещения – както вътрешни, така и външи като тераси, балкони и дори гаражи.

Интересното при този вид отопление е, че те работи на принципа на слънцето – равномерно и във всички посоки разпръскват лъчи. По този начин не се затопля въздуха, а стените, предметите и дори хората в помещението. Веднъж затоплени всички субекти чрез този иновативен метод – инфрачервено отопление, те започват също да излъчват топлина и по този начин ефективността е много по-голяма, в сравнение с конвекторите например, или други видове източници за отопление.

Тъй като един уред с инфрачервено отопление директно затопля стените и тавана дори, те остават сухи и няма предпоставки за появата на конденз и мухъл. Именно поради тази причина инфрачервеното отопление е подходящо и за домове, в които живеят хора с астма или алергии. Освен това не произвеждат вредни емисии. Икономични и могат да се свържат с неголяма система за възобновяемо електричество като слънчева или вятърна.

Инфрачервено отопление Какво представлява и за какво се използва инфрачервено отопление?

 

След като изяснихме накратко какво представлява едно инфрачервено отопление е добре да споделим и за какво се използва то

Всъщност, едно инфрачервеното отопление може да се използва за всичко. Това е най-краткият отговор. Може да използвате такъв тип уреди както в затворени помещения в дома или на вилата, но и на отворени такива. Без проблем може да използвате инфрачервени отопление за своя гараж, за банята, за терасата или балкона. В заведение или хотели този тип отопление на някои видове помещения също е много предпочитан.

Ние предлагаме голямо разнообразие от всякакви уреди за инфрачервено отопление, които са подходящи както за големи, така и за по-малки помещения и пространства. Ако имате каквито и да е въпроси свързани с този вид отопление, не се колебайте да си пишете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *