Гранитогресът е най-модерната технология в производството на керамични плочки. Той се използва широко в началото на 80-те години на миналия век и може да се каже, че е върхът в развитието на плочките. При производството на порцеланови изделия, смес от висококачествена бяла глина, фелдшпат, кварц и естествени багрила се пресова под много високо налягане, изсушава се и след това се изпича при много високи температури. Резултатът е остъклен, непорест монолит с шарка по цялата му дълбочина.

Гранитогресът се използва широко в началото на 80-те години на миналия век и може да се каже, че е върхът в развитието на плочките.

Обхватът на гранитогреса е много широк: от интериорна декорация до подови настилки в производствени помещения, също е идеално решение за хотели, ресторанти и други подобни, където има голям човекопоток.  Гранитогреса имат много ниска водопоглъщаемост, така че могат да се използват за облицоване на фасади на сгради в различни климатични зони. Поради повишената устойчивост на абразия, той може да се използват в помещения с голям натоваримост. Не избледнява на слънце и е устойчив на агресивни среди. В момента гранитогреса се произвеждат в различни нюанси и цветове: от оцветяване на естествен камък до имитация на повърхността на кожа и дърво.

Произлиза от Италия, като това едва ли е изненада, имайки предвид изключителните предимства и блестяща репутация на страната по отношение на обзавеждането и архитектурата.

Показване на 1–16 от 37 резултата

Покажи 8 16 32 64