Водопровод

Как да изградим нашата система за вътрешен водопровод в дома!

Системи за вътрешен водопровод

Ше се опитаме с няколко думи да Ви помогнем при избора на водопроводна система за вътрешна питейна инсталация за топла и студена вода. На пазара има няколко тръбни системи с които може да си изградите Вашата инсталация, без да се притеснявате относно качеството и дълготрайния живот на продуктите.

 

Полипропиленови тръби за топла и студена питейна вода

Безспорно най-популярната и използвана система в България е тази от полипропиленови тръби и фитинги. В системата присъства голяма гама и разнообразие от продукти които ще Ви помогнат да направите системата по най-бързият и удобен начин, за присъединяване на Вашите санитарни продукти и домакински уреди. При тръбите може да откриете традиционните тръби за топла и студена вода, издържащи до 20 атмосфери, но за по специфични нужди изискващи издържането на по-висока температура /до 90*/ и минимални линейни разширения то може да се спрете на специално създадените композитни полипропилени тръби, познати като карбонови и стъклофибърни тръби от полипропилен. В зависимост от нуждите Ви разполагате в системата с размери от ф16 до 110мм, като от 125 до 315мм са за челна заварка!

 

Полипропиленови тръби и фитинги

 

Тръби с алуминиева вложка

Набиращи популярност напоследък системите на пресово съединяване на фитинги и тръба с алуминиева вложка Ви дава нужната бързина на изграждане и не толкова нужни умения за да е инсталирате. При тази система се иска единствено прес машина с челюст отговаряща на нужният Ви размер с който ще работите и ножица за рязане на тръбата. Освен, че тук машината прави всичко само и не са Ви нужни умения, то и при полагането на тръбата се позволява направата на ъгъл или дъга по изключително лесен начин благодарение на гъвкавите свойства на тръбата. Тук също разполагате с голямо разнообразие от фитинги за всички Ваши капризи, но сме ограничени в размерите на тръбите и фитингите от ф16 до ф54мм. Единственият недостатък на този етап е по-високата цена на системата, която ако се замислите се компесира от два или три пъти по-бързото изграждане!

 

Прес система за питейна вода

 

При нас може да намерите всичко нужно за изграждането на Вашата вътрешно водопроводна система за топла и студена вода, но ако имате затруднения и въпроси не се колебайте да ни запитате!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *