Плочките се делят на няколко вида: гранитогрес, фаянс и теракота, като всеки един от тези видове плочки има своето предназначение в дома и гардината ни. Общото между различните видове плочки е, че всички са изработени от дребнозърнеста паста и имат дебелина около 10мм, вече на пазара има и гранитогрес с дебелина 20мм, който се използва най-често при изграждането на двоен под. При фаянсовите започват от 6мм и стигат до 10мм. Гранитогресът е най-модерната технология в производството на плочки. Той се използва широко в началото на 80-те години на миналия век и може да се каже, че е върхът в развитието на керамичните плочки!

 

Плочките се делят на няколко вида: гранитогрес, фаянс и теракота, като всеки един от тези видове плочки има своето предназначение в дома и гардината ни.

 

Като част от плочките може да добавим и клинкер! Той е плътно структуриран вид плочка с високи технически характеристики. Клинкерът не абсорбира вода, лесен е за почистване и поддръжка, устойчив е на температурни промени, има висока устойчивост на механични натоварвания и не се влияе от агресивни химикали, като най-често се използва и за подови настилки както на закрито, така и на открито, включително в промишлени съоръжения.

 

Гранитогресът е най-модерната технология в производството на плочки. Той се използва широко в началото на 80-те години на миналия век и може да се каже, че е върхът в развитието на керамичните плочки!

 

Днес плочките за баня, кухня, хол или спалня, предназначени за закрито или открито не са лукс, а необходимост! Съществува голямо разнообразие, както на цветове така и на дизайн, десени, размери и покритие, като при нас ще се постараем да изберете подходящите за Вас!

Приятно пазаруване!

Показване на 1–16 от 67 резултата

Покажи 8 16 32 64

Гранитогрес (23)

Фаянс (4)

Декинг (12)

Системи за двоен под (29)