Баня - полезни съвети!

От къде да закупим и как да изберем подходящата мивка за баня

От къде да закупим и как да изберем подходящата мивка за баня

Най-функционалната част на всяка баня са смесителят и мивката за баня. Функционалността и издръжливост на тези аксесоари, трябва да са на първо място, когато искате да обновите банята си, а не само външния вид! Често, когато избирате оборудването на вашата баня, това може да бъде объркващо. На пазара има безкрайни възможности за продукти. Това може да бъде както благословия, така и проклятие, оставяйки ви да се питате откъде да започнете.

Изборът на правилното приспособление може да бъде труден. В Bg-maistor.com имаме разнообразие от висококачествени продукти за баня, които ще изглеждат красиво и ще издържат на ежедневното износване. Моля, можете да се свържете с наш служител по продажбите и го оставете да ви предостави цялата информация, от която се нуждаете, за да се чувствате уверени при избора на мивка или смесител за баня, които ще отговарят на вашите нужди.

 

LAUFEN Индивидуалност отразяваща симбиоза от дизайн, качество и функционалност в банята!

 

 

Каквo неща трябва да обмисля, преди да изберете мивки за баня?

Ремонтите на банята често идват със собствен набор от сложности, но цялостната естетика на вашата баня ще зависи от редица по-малки решения, които трябва да вземете. Ключово е да намерите мивка за баня, която пасва добре на останалата част от вашата баня. Също така ще трябва да знаете дали запазвате настоящите си смесители за баня или ги заменяте. Други неща, които трябва да вземете предвид при избора на вашата мивка за баня, включват:

 

Функционалност на мивката за баня

Ще трябва да решите колко важна е издръжливостта, когато избирате вашата мивка за баня. Трябва да помислите за неща като колко хора ще използват банята, дали децата ще използват мивката и каква дълбочина ще трябва да бъде мивката. Помислете как най-често ще използвате мивката и намерете мивка, която отговаря на тези нужди.

Мивка за баня от - bg-maistor.com

Цена на мивката за баня

В зависимост от това колко обширен е ремонтът на вашата баня, ще искате да знаете точно какъв е бюджетът за вашата мивка за баня, преди да започнете да търсите стилове. Цените на мивката за баня могат да варират в широки граници, от основни и достъпни до по-богато украсени и скъпи.

Мивки за баня – тип и качество

Стенни мивки за баня

Видовете и качеството на различните видове мивки за баня са сякаш безкрайни, което означава, че трябва да вземете някои решения. Можете да изберете стенна мивка, която може да е най-работещото решение в малка баня или мивка на пиедестал, която се поддържа отдолу.

Вграждащи се мивки

Mивки за горен монтаж се монтират в изреза на плота. Долна мивка за баня е монтирана под мивката, създавайки чиста, непрекъсната повърхност между мивката и плота. Поддържана от два крака от предната страна на мивката, конзолната мивка е сравнима с мивка, монтирана на стена. Една от по-новите тенденции при мивките за баня е известна като съдова мивка. Мивката за съдове е свободно стояща и обикновено се поставя в горната част на умивалника, въпреки че някои мивки за съдове са частично вдлъбнати в плота.

 

Стилна мивка за баня | bg-maistor.com

 

Матерли за изработка на мивка за баня

Има и много материали за мивка, от които да избирате, като емайлиран чугун. Макар и сравнително издръжлив, ако изпуснете твърд предмет върху чугунена мивка с емайлирано покритие, можете да причините стърготини по покритието. Стъклопорцеланът, шамотът и порцелановите материали са материали за мивка, много подобни на керамиката на основата на глина, но могат лесно да бъдат начупени, ако се удари с тежък предмет. Стъклото е основният материал, използван в мивките за съдове, които имат почти безкрайно количество цветове и дизайни. Въпреки че някои стъклени мивки могат да бъдат относително издръжливи, закаленото стъкло може потенциално да се счупи. Освен това, стъклените мивки могат да бъдат петна, ако не бъдат избърсани веднага.

Мед, месинг и неръждаема стомана са различните видове метали, използвани в мивките за баня. Докато мивките от неръждаема стомана може да са най-издръжливите, те обикновено се използват по-често в кухни, отколкото в бани. Има много форми и стилове на каменни мивки за баня, но този материал изисква запечатване, за да се предотвратят петна. Въпреки че са по-тежки от другите видове мивки, бетонните мивки също са съображение и стават все по-популярни. И накрая, можете да изберете много екзотичен материал за мивка за баня като дърво или бамбук, който трябва да бъде обработен с уплътнител и изисква по-деликатно третиране от другите материали за мивка.

 

Размери на мивката за баня

Размерът на вашата баня е изключително важен, когато избирате мивка. За малка баня или тоалетна пълната суета може да не е нито естетически, нито практична. В по-малка баня можете да изберете малка ъглова мивка или мивка в стил пиедестал, която заема по-малко място, създавайки вид на простор. Ако работите с по-голяма баня, имате повече гъвкавост по отношение на размера на вашата мивка. В крайна сметка ще искате да изберете мивка за баня, която е пропорционална на размера на вашата баня.

 

Декор и стил

Бъдете внимателни при съчетаването на цветове, стилове и влияния от различни епохи. Разнообразието може да бъде забавно, но може да доведе до уникална баня. Винаги избирайте продукти, които искате да гледате всеки ден, които са функционални и удобни. Ако бъде красиво не означава нищо, ако не харесваш как функционира.

Смесването и съчетаването на различни стилове продукти или дори модели от различни производители не винаги е лесно. Може да се влюбите в стила на определена мивка или смесител, да го инсталирате и след това да се ужасите, когато изглежда не на място. Още по-лошо, тела които не са проектирани да работят заедно, може да не функционират както трябва.

Ако искате нещо изключително уникално, може да помислите за персонализиран дизайн. Занаятчии или стъклени галерии понякога създават персонализирани мивки от керамика, бетон или издухано стъкло. Ако харесвате вида на селска мивка, може да изберете такава, която да пасне на баня в ретро или рустик стил. Ако предпочитате по-нетрадиционен стил, можете да изберете мивка с плитка дълбочина или квадратен или правоъгълен дизайн.

 

Защо да изберете BG-maistor.com

Защото при нас има всичко, което търсите, при това на най-добрите цени. Което означава, че ще ви спестим и време и пари. Гаранциите ни са сигурни, експертите ни подбират само най-добрите стоки и винаги сме насреща при всяко ваше запитване. А освен това разполагаме и с хубави мивки за баня. Ще задоволим вкуса и на най-претенциозните. Това не е лукс, а лесен път към по-добър живот. При това със собствен стил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *