Дизайнерски решения от бъдещето, настоящето и миналото съчетани с утвърдени стилове и идей!

Банята - Дизайн за сетивата от Joan Lao

Банята – Дизайн за сетивата от Joan Lao

Joan Lao,

Дизайн за сетивата

 

Той ни приветства в студиото си, разположено на една от най-важните артерии в Барселона, на улица Балмес. От тук Joan Lao ръководи екип, с който споделя една творческа визия. Цялата му работа излъчва аура на чувствителност и естественост, която е лесна за възприемане, но трудна за предаване. Зад това първо възприятие се крие огромен професионален труд, базиран на геометричните принципи, благородните материали и меките цветове. Без острота, със страхотно чувство на безвремие. За Joan Lao времето е уникално, изкуството е емоция, светлината е спокойствие, природата е първоизточника на всичко, дизайнът е от съществено значение, етиката е фундаментална за живота и работата и водата е чист живот. За момент се губим в размисли върху дизайна, битовите пространства и за ролята, която играе банята за физическото и емоционалното здраве на хората. Той признава, че е във фаза на творческа трансформация: период на „нови подходи и по-добро използване на времето, време за размисъл какво наистина е от съществено значение и за избор какво, как, къде и с кого.“

Прочети още

Колекция дизайнерски килими MANGAS от PATRICIA URQUIOLA

Колекция дизайнерски килими MANGAS от PATRICIA URQUIOLA

Колекция дизайнерски килими Mangas от Patricia Urquiola

 

Патриция Уркиола разшири колекцията си от килими MANGAS за испанската фабрика GANDIA BLASCO. През 2011 година в каталога ще бъдат включени различни пътеки и пуфове от серията. Уркиола споделя, че при разработването й е черпила вдъхновение от старите майстори. Иновативният подход на дизайнерката донесе на колекцията MANGAS редица престижни награди. Килимите, пътеките и пуфовете в колекцията са изработени от 100% вълна. Интересното им цветово решение ги превръща мигновенно в закачлив интериорен акцент.

 

Килимите са на направени под формата на фенерче, с балкон и камбанка и всяка една от тях е удължена под формата на правоъгълен дворец.  В действителност те наподобяват елементи от ръчно изработени пуловери, от бабите с грижа и любов специялно за внуците.

Прочети още

ELLENBERGER DESIGN Уникално простият умивалник

ELLENBERGER DESIGN Уникално простият умивалник

ELLENBERGER DESIGN

Уникално простият умивалник

 

Гениално простият като форма умивалник на германския дизайнер ELLENBERGER е сред най-коментираните мебели за баня от тазгодишните изложения. Забележителната мивка е част от бутиковата колекция ELLENBERGER DESIGN и е изработена за LG HI-Macs. Опростеният, но изключително функционален дизайн интерпретира традиционната, добре позната форма на огромния умивалник от чугун.

Прочети още