Menu

Cart
Дизайн

Дизайн (4)

Дизайнерски решения от бъдещето съчетани с утвърдени стилове. 

Банята - Дизайн за сетивата от Joan Lao

  • Публикувана в Дизайн

Joan Lao,

Дизайн за сетивата

 

Той ни приветства в студиото си, разположено на една от най-важните артерии в Барселона, на улица Балмес. От тук Joan Lao ръководи екип, с който споделя една творческа визия. Цялата му работа излъчва аура на чувствителност и естественост, която е лесна за възприемане, но трудна за предаване. Зад това първо възприятие се крие огромен професионален труд, базиран на геометричните принципи, благородните материали и меките цветове. Без острота, със страхотно чувство на безвремие. За Joan Lao времето е уникално, изкуството е емоция, светлината е спокойствие, природата е първоизточника на всичко, дизайнът е от съществено значение, етиката е фундаментална за живота и работата и водата е чист живот. За момент се губим в размисли върху дизайна, битовите пространства и за ролята, която играе банята за физическото и емоционалното здраве на хората. Той признава, че е във фаза на творческа трансформация: период на "нови подходи и по-добро използване на времето, време за размисъл какво наистина е от съществено значение и за избор какво, как, къде и с кого."

Продължава...

Колекция дизайнерски килими MANGAS от PATRICIA URQUIOLA

  • Публикувана в Дизайн

Колекция дизайнерски килими Mangas от Patricia Urquiola

 

Патриция Уркиола разшири колекцията си от килими MANGAS за испанската фабрика GANDIA BLASCO. През 2011 година в каталога ще бъдат включени различни пътеки и пуфове от серията. Уркиола споделя, че при разработването й е черпила вдъхновение от старите майстори. Иновативният подход на дизайнерката донесе на колекцията MANGAS редица престижни награди. Килимите, пътеките и пуфовете в колекцията са изработени от 100% вълна. Интересното им цветово решение ги превръща мигновенно в закачлив интериорен акцент.

 

Килимите са на направени под формата на фенерче, с балкон и камбанка и всяка една от тях е удължена под формата на правоъгълен дворец.  В действителност те наподобяват елементи от ръчно изработени пуловери, от бабите с грижа и любов специялно за внуците.

Продължава...

GROHE RED Незабавно кипяща вода от кухненския смесител

  • Публикувана в Дизайн

GROHE RED

Незабавно кипяща вода от кухненския смесител

 

GROHE RED е иновативен кухненски смесител, който позволява да сготвите незабавно с гореща вода - благодарение на бойлер, позволяващ в зависимост от обема му да имате веднага между 3 и 6 литра гореща 100* вода.

GROHE RED комбинира смесителна батерия и бойлер, и двете се предлагат в два различни размера. Благодарение на този уникален смесител вие винаги ще имате топла и студена вода, както и с бутон за предпазване от малки деца и винаги вряща 100* вода, която ви позволява веднага да сготвите любимите си спагети или просто да си направите любимият си чай.

Продължава...

ELLENBERGER DESIGN Уникално простият умивалник

  • Публикувана в Дизайн

ELLENBERGER DESIGN

Уникално простият умивалник

 

Гениално простият като форма умивалник на германския дизайнер ELLENBERGER е сред най-коментираните мебели за баня от тазгодишните изложения. Забележителната мивка е част от бутиковата колекция ELLENBERGER DESIGN и е изработена за LG HI-Macs. Опростеният, но изключително функционален дизайн интерпретира традиционната, добре позната форма на огромния умивалник от чугун.

Продължава...