Строителни материали

Структура за вграждане за талетна, биде, мивка или писоар? Нещата, който ще Ви помогнат да направите правилния избор!

Структура за вграждане за талетна, биде, мивка или писоар? Нещата, който ще Ви помогнат да направите правилния избор!

 

Структура за вграждане за талетна, биде, мивка или писоар на ROCA

 

Всъщност тоалетната чиния в този случай е само видимата част. Не по-малко важна от вида на тази тоалетна е структурата за вграждане, която се вгражда в стената преди облицоването й с плочки или друго стенно покритие. И ако не сте избрали правилния и качествен продукт, може да се наложи да разбиете цялата стена, за да подмените структурата за вграждане и да започнете с ремонта на банята от нула. А никой не би искал да изпадне в подобна ситуация, след като преди месец или година е вложил толкова време и средства в ремонт на банята, нали?

 

Даваме Ви няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да изберете правилната структура за вграждане, която да ви служи вярно и за дълго време, без проблеми:

  • Ако преградните стени в дома или офиса Ви са от гипсокартон, непременно изберете структура за вграждане с метална, самоносеща конструкция, която се закрепва в пода. Само казанче за вграден монтаж (подходящо най-вече за монтаж за стоящи тоалетни чиниия които не изискват структура която да носи тежината), скрито зад гипсокартона и плочките, не е достатъчно да удържи тоалетната – ако няма метална конструкция, рискувате при сядане на тоалетната тя да се откърти заедно със стената и плочките.
  • Изберете структура с гаранция за висока устойчивост. Структурите за вграждане ROCA, например, са сертифицирани за статично натоварване от 400кг.
  • Търсете вградени казанчета, които ще ви осигурят ниско ниво на шум. Никой не иска да го буди посреднощ шумът от пълнене на тоалетното казанче, нали? Заложете на продукт с шумоизолационна система, която също предотвратява и появата на конденз.
  • Обърнете внимание на лесната поддръжка след монтажа. Винаги може да се наложи да направите някакъв регулаж или почистване на тоалетното казанче след няколко години на експлоатация. Важно е да имате удобен достъп през бутона на казанчето до всички елементи и механизми в него.
  • Проверете какви конкретни гаранции за експлоатация дава производителят. Тоалетните казанчета на ROCA, например, гарантират минимум 200000 цикъла на отмиване.
  • Проверете дали вграденото казанче предлага фабрични опции за регуриране на количеството на използвана вода и дали е съвместимо с тоалетната, която сте избрали. Това е особено важно, ако сте се спряли на някоя от нашумелите римлес тоалетни (без ринг), която, в съчетание с подходящото казанче, ще ви осигури отлична хигиена и измиване до самия край на тоалетната чиния, без опасност от изпръскване.
  • Не на последно място – изберете продукт, който има лесен монтаж, независимо от това дали сте решили да направите този монтаж сами или ще ползвате майстор. 

 

Структурите за вграждане могат да ви бъдат полезни не само за конзолни тоалетни чинии, но и за биде, мивка и писоар при монтажа на други уреди за банята, когато стените са изградени по метода на т.нар. сухо строителство. Ако имате още въпроси по темата или нужда от персонална консултация за ремонт и дизайн на банята, не се колебайте да се свържете с нас тук

roca-logo-bg-maistor

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *