Баня - полезни съвети!

Смесител за баня: Вашето ръководство за перфектния избор

Смесител за баня: Вашето ръководство за перфектния избор

Както при всяка подмяна или обновяване, започнете, като вземете предвид нуждите на вашето домакинство.

Миеш ли си косата в мивката? Улеснете живота си с чучур с висока дъга.
Искате ли баня на филмова звезда с ограничен бюджет? Днес има висококачествени кранове във всеки ценови диапазон, така че не се ограничавайте.
Децата от квартала събират ли се в дома ви? Минимизирайте опциите с кран с докосване или свободни ръце в банята на децата.

Не забравяйте, че ако сменяте смесителя за мивка в банята, но запазвате мивката си или вече сте избрали нова мивка, вие сте ограничени до смесители, които работят със стила на монтиране и броя на предварително пробитите дупки във вашата мивка.
Уверете се, че вашият смесител е подходящ по три начина: за вашата мивка, декорация на вашата баня и вашия начин на живот.

Колко можете да похарчите за смесител?

Първо, добийте представа за диапазона на цените на продуктите, които харесвате. Опитните консултанти на Bg-maistor.com често могат да намерят алтернативи, които ви дават вида, който искате, на по-ниска цена или приспособление в стила, който предпочитате, с подобрени функции.

Качеството има значение

Материал

По-рано се разбираше, че за да се избегнат течове и да издържат дълго време, смесителите трябва да бъдат направени от метал, отвътре и отвън, за предпочитане от месинг.

Въпреки това повечето метали, включително месингът, извличат малко олово във водата. Настоящите разпоредби ограничават количеството олово, което могат да включват кранове, произведени след 4 януари 2014 г. Производителите са намалили или елиминирали оловото в жилищните кранове, откакто този закон влезе в сила.

Някои компании, които искат да преминат напълно без олово, използват пластмаса в тялото на крана. Това не е нова практика, но преди се смяташе за знак за по-ниско качество, стигма, с която тези компании ще трябва да се борят. Други производители намират различни начини да отговорят на стандартите. Както при всеки аспект на вашия проект, бъдете информирани и задавайте въпроси.

Вентилите или касетите, които контролират потока на водата във вашия кран, също са фактор за качеството на продукта. Смесителите които използват по-новите керамични дискови патрони, са по-малко склонни да капят и също така издържат по-дълго.
Говорейки за стойност…

Да приемем, че кран в голям дискаунт магазин изглежда идентичен с този, който харесвате в Bg-maistor.com или друг реномиран източник, който продава само качествени продукти направо от водещи производители. Понякога вътрешността на намаления кран може да е с по-ниско качество от по-скъпата версия и наистина няма начин да се открие само като се погледне.

Смесител стенен за вграждане за мивка 180мм, без тяло A1313NU | bg-maistor.com

Изберете монтажа за смесителя за мивка в банята

Монтаж на палуба срещу монтаж на стена: Както в кухнята, смесителите за монтаж на стена стават все по-популярни, но те са най-подходящи за мивки с определен стил. Например кранът за монтиране на стена може да изглежда зашеметяващо над мивка за монтиране на стена или дори някои мивки за монтаж под дъното.

Ако вашата мивка има един отвор, имате нужда от кран с една дръжка

Кран с една дръжка: Ако вашата мивка има един отвор, имате нужда от кран с една дръжка. Това няма да ограничи избора ви. Има много невероятни нови дизайни на кранове за монтирани с един отвор, с много традиционни стилове и стилове на изкуството и занаятите, налични заедно със съвременни и преходни стилове.

Смесител с две дръжки: Смесителят с две дръжки е класически и елегантен вариант за кухнята или банята. Той предлага прецизен контрол на температурата и налягането на водата, както и редица други предимства. Има интуитивен дизайн, лесен за работа, дори за деца или хора с ограничена подвижност. Предлага се в различни стилове, цветове и материали, за да отговорят на вашите нужди и предпочитания.

Монтаж с 3 отвора (или монтаж на палуба).

Монтажът с 3 отвора е тип монтаж за смесители, който се осъществява чрез три дупки, пробити в плота на мивката. Този тип монтаж е често срещан при баби с по-големи мивки, където се нуждаете от допълнително пространство за работа. Позволява по-лесно почистване. Няма смесител, монтиран на стената, около който да се събира мръсотия, което улеснява почистването. Обикновено разстоянието между двете дръжки е 20 см, но може да бъде до 40 см за по-големи площи на мивката.

smesiteli-stoyashti-za-mivka-bg-maistor

Изберете своя стил на кран за мивка в банята

Както при кухненските мивки, вашите смесители за баня трябва да съответстват на цялостния ви декор. Класифицирахме различните стилове на кранове, за да улесним съчетаването на кранове с преобладаващия стил във вашия дом или да ги комбинираме в схема, която работи за вас.

Докато кухненските смесители често действат сами или с един съучастник, смесителите за баня пътуват на групи. Имате своя смесител за мивка. Вашият душ кран или смесител за вана. Някои хора също искат да координират кран за биде или ръкохватка за промиване на тоалетна.

Ако искате да сте малко по-конвенционални, изберете смесител за мивка за баня с координиращ комплект или колекция от други принадлежности за баня. Добре ще е  да съчетаете покритието на новия си смесител с приспособленията, които вече имате.

Чучури

Има много красиви смесители за баня с конвенционални форми на чучура и за щастие днес се радваме на голям избор, дните на три или четири стандартни форми са отминали. Ето някои по-нови тенденции:

Кран с висока дъга

Крановете с висока дъга предлагат елегантен външен вид, плюс удобството за лесно измиване на всичко, което трябва да измиете, пълнене на високи съдове и т.н.

Смесител с висок чучур

Смесителите с висок чучур са проектирани да достигат нагоре и над мивките с съдове и над мивките. Тези продукти понякога могат да бъдат комплекти, състоящи се от кран с нормална височина с удължител.

Изберете покритието на вашия смесител за баня

Покритието на крана е декоративното, защитно покритие на вашето тяло. Различните метали произвеждат много различни ефекти. Можете също така да изберете лъскава, полирана повърхност или по-топла повърхност с лека текстура, която може да се нарече матова, сатенирана или изчеткана в зависимост от материала и производителя.

PVD покритие

PVD е сравнително нов процес за залепване на покритие към кран. С PVD покритието става неразделна част от крана, а не просто покритие. Покритията на смесителя, използващи този процес, са устойчиви на потъмняване, драскотини и корозия и запазват добрия си вид като нов за дълго време.

Проверете гаранцията за покритието, което може да се различава от общата гаранция на крана.

Таблицата по-долу предлага обща информация. Всеки производител и продукт е различен, така че го използвайте като отправна точка за вашите собствени изследвания.

Таблица: Опции за смесители и дръжки

Опция Предимства Недостатъци
Месинг Гланцово, сатенирано, антично. Износоустойчиво, масивно, подчертава античен и винтидж декор. Може да бъде скъпо.
Бронз Сатенирано, матирано. Устойчиво на надраскване, допълва неутрален декор. Ако препродажбата е проблем, може да не се хареса на вкуса на всички.
Патиниран Бронз Устойчиво на надраскване; подчертава традиционен, средиземноморски или селски декор. Тъмният цвят не е подходящ за всеки декор.
Хром Полиран, матов, сатенен. Най-икономичен; издръжлив; подчертава много декори; отново набира популярност. Може да покаже водни следи; почиствайте с микрофибърна кърпа.
Никел Сатенирано, матирано, полирано. Издръжливо, лесно за почистване, универсално; добавя елегантна, луксозна нотка към декора. Може да бъде скъпо.
Неръждаема стомана Полирана, матирана, сатенирана. Икономична, не корозира или потъмнява, лесна за почистване; подчертава модерния декор. Полираната текстура може да покаже водни следи.

Изберете Специални функции

Сензорни смесители: Банята е място, където естествено сме загрижени за хигиената.
Тези крановете се включват, когато прокарате ръцете си под чучура.
Този стилен хигиеничен кран се активира или чрез движение на ръката под чучура, или чрез докосване с която и да е част от ръката ви.

Водоспестяващи кранове: Когато видите символа WaterSense®, знаете, че кранът отговаря на спецификациите за пестене на вода. Проектиран е с максимален дебит от 5,6 литра в минута.

Заключение

Изборът на смесител за мивка в банята е важен, за да се гарантира функционалност, комфорт и естетика. Преценете нуждите си, бюджета, дизайна и марката, за да намерите идеалния смесител за вашата баня.

Едноръкохватните смесители са по-лесни за управление, но двуръкохватните предлагат по-прецизен контрол. Обърнете внимание на допълнителни функции, като термостат за постоянна температура, сензор за автоматично пускане и спиране, аератор за икономия на вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *