Отоплителни системи

Чугунени или алуминиеви радиатори – кой от двата да изберем?

Чугунени или алуминиеви радиатори - кой от двата да изберем?

Чугунени радиатори

Чугунените радиатори наистина биха Ви свършили страхотна работа когато става въпрос за отопление на помещенията, но имат и някои недостатъци. Теглото на един чугунен радиатор, например е 4 пъти по-високо от този на алуминиевия. Ще си кажете, страхотно, значи ще задържа топлината за по-дълго време. Нищо подобно, високото тегло на този тип радиатор само затруднява неговото монтиране и инсталиране. Освен това високата термична инертност на чугунения радиатор, не позволява автоматичното му използване в отоплителната система. Като добави и неатрактивният външен вид, който не се вързва със съвременния дизайн на дома, недостатъците станаха повече отколкото всеки би приел за допустими.

chuguneni-radiatori-bg-maistor

chuguneni-radiatori-bg-maistor-1

Алуминиеви радиатори

Всички алуминиеви радиатори се характеризират с много висока топлопроводимост и предават топлината три пъти по-добре от чугуна. Те заемат малко място във всяко помещение, което ги прави идеални дори и за малки стаи. Алуминиевите радиатори са лесни за инсталация и пасват идеално на всяко интериорно решение. Освен това едни алуминиеви радиатори са по-тесни и по-красиви, а сега вече има и страхотни на външен вид. В нашия онлайн магазин bg-maistor.com предлагаме не само функционално, но и много елегантни и стилни алуминиеви радиатори. Цените ни са отлични, а освен това за поръчки над 200 лв. правим безплатна доставка. Ако пък имате нужда от инсталиране – не се притеснявайте, имаме подходящите за целта хора, които ще свършат работата си съвестно.

aluminievi-radiatori-bg-maistor

aluminievi-radiatori-bg-maistor-1

Ако искате лесна инсталация, перфектен външен вид и отлична топлопроводимост, тогава не се чудете, а изберете да отоплявате Вашия дом с алуминиеви радиатори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *